Uitwisseling Ichthus College met China.

Ichtus China smal

Door Dick van der Wal

 

Vandaag, donderdag 22 oktober, zijn 20 leerlingen van het Ichthus College op Schiphol in het vliegtuig gestapt richting Beijing, China. Onder begeleiding van 3 docenten zijn deze leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 een uitwisselingsprogramma aangegaan met een middelbare school in China. Dit in het kader van internationalisering.

Geen luxe vakantie, of een toeristisch uitstapje; de leerlingen verblijven ieder in een eigen gastgezin, zodat ze het echte dagelijkse leven in een Chinese miljoenenstad met andere cultuur zullen beleven. Overdag draaien ze mee in het dagprogramma van de Chinese leerlingen. In China begint een schooldag al gauw om 7 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ‘s middags. Ook een bezoek aan een Nederlands bedrijf, de Kamer van Koophandel en de Nederlandse ambassade staan op het programma.

Uiteraard is er ook gelegenheid tot cultuur snuiven. De Chinese Muur wordt bezocht evenals de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Gedurende deze week staat het thema Wereldburgerschap centraal. Er wordt samengewerkt vanuit verschillende culturen aan een gezamenlijk project, waarvan aan het eind van de week de leerlingen (in het Engels) een presentatie zullen houden.

Op maandag 2 november vliegt de hele delegatie weer terug naar Nederland. Volgend jaar ontmoeten de leerlingen elkaar weer, dan komen de Chinese leerlingen namelijk naar Nederland.