Uniek concert in Lutherse Kerk

gerwinvanderplaatsOp vrijdagavond 6 november geven Clara de Vries, sopraan & Gerwin van der Plaats een bijzonder concert. De sfeervolle Lutherse Kerk aan de Burgwal te Kampen is het decor voor een verrassend programma. Het thema van dit concert is: Geloof, hoop en liefde. Zo klinken werken van Bach, Franck, Rossini, Dvorák, Piccolomini en R. Strauss. Daarnaast staan ook populairdere songs op het programma als: “Somewhere over the Rainbow”, “What a wonderful world”, en “My Baby just cares for me”. Tussen de drie programmapunten in zal Gerwin het lieflijke Naber-orgel bespelen.

Clara de Vries studeerde na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle bij Aafje Heynis. Op haar advies volgde zij cursussen: interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest. Haar repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig. Zij schitterde in diverse opera’s en werkte mee aan radio- en TV-programma’s en CD-opnamen. Tournees werden gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, Herv. Gem. “De Hoeksteen” de IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €5,- p.p. en kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree.