Uniek Drieluik met Nico de Haan, Kader Abdolah & Jan Terlouw

Op dinsdagavond 3 maart start het Unieke Drieluik in het Dorpshuis van Zalk. Drie bijzondere avonden met bijzondere gasten en unieke verhalen rond het dorp, de uiterwaarden en de IJsseldelta. Vogelbeschermer Nico de Haan opent de reeks. 

Dinsdag 3 maart vertelt Nico de Haan over zijn jeugd in Zalk en zijn passie: ‘de vogels van de IJssel en de IJsseldelta’.

nico de haan

Vogelbeschermer 
Nico de Haan groeide op in Zalk en kreeg als kleine jongen zijn eerste bewuste vogelervaringen in de grote pastorietuin te Zalk aan de linker IJsseloever tussen Zwolle en Kampen, waar zijn vader Nederlands Hervormd predikant was (1956 – 1964) en hem de vogels leerde van tuin en waterkant. Zijn carrière voerde hem langs Natuurmonumenten en de Nederlandse Vereniging tot bescherming van Vogels (Vogelbescherming). Bekend bij het grote publiek werd hij door de wekelijkse radio-uitzending Vogels Kijken in het VARAprogramma Vroege Vogels en als presentator van onder andere Natuurlijks Nico en Bosch, Beuk & Haan, twee televisieseries van de NCRV. Per 1 januari 2004 is Nico benoemd tot ambassadeur van Vogelbescherming Nederland.

Naast het maken van TV en radioprogramma’s en realiseren documentaires, geeft Nico tegenwoordig vogelcursussen op internet, organiseert workshops en leidt excursies. De avond met Nico de Haan begint om 19.45 uur.

Dinsdag 17 maart verhaalt Kader Abdolah over zijn nieuwste boek “Papagaai vloog over de IJssel’ dat grotendeels in en rond Zalk speelt. Aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 7 april is Jan Terlouw te gast. Jan vertelt verhalen uit zijn jeugd rond Kamperveen en Zalk en het boek Oorlogswinter dat begin jaren ‘70 in Zalk werd verfilmd en rond het dorp, de IJssel en de IJsselbrug speelt. Aanvan 20.00 uur.

De toegang bedraagt € 7.50. Een passepartout voor alle avonden kost € 17.50. Reserveren via drieluikzalk@gmail.com. Locatie van alle avonden is Dorpshuis de Hoge Brink aan de Brinkweg te Zalk. De opbrengst van alle avonden komt ten goede aan de bouw van het
nieuwe multifunctionele Dorpshuis.

Zalk drieluik

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*