Uniek4u binnenkort ook op zaterdag open

Door Alex de Jong/Attest Communicatie

KAMPEN – Aan de Ambachtsstraat 20 in Kampen vind je Uniek4u, dagbesteding voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt én Uniek-Living een mooie winkel met diverse lifestyle- en interieurartikelen. Op veler verzoek gaat de dagbesteding nu ook op zaterdag open. “We zoeken nog enthousiaste medewerkers die ons op zaterdag kunnen komen helpen!” aldus Nathasja Visser, die meer dan negen jaar geleden met de dagbesteding begon.

Nathasja biedt met Uniek4u zinvolle dagbesteding aan mensen die het in een reguliere baan niet zouden redden. Mensen met diverse soorten gradaties van wat we doorgaans ‘een beperking’ noemen. “Wij spreken liever van mensen met mogelijkheden”, vertelt Nathasja met een lach.

Zinvolle dagbesteding
Dagelijks werken er bij Uniek4U circa twaalf mensen die op deze wijze een baan hebben. In totaal biedt het bedrijf dagbesteding aan ongeveer twintig mensen. Daarbij wordt hen niet alleen structuur en een zinvolle dagbesteding geboden, ook leren ze er sociale vaardigheden; zoals op tijd aanwezig zijn, verantwoordelijkheid, et cetera.
Per dag staan er één tot drie opgeleide krachten bij afdeling creatief klaar om de medewerkers te begeleiden bij werkzaamheden zoals diverse assemblage- en inpakwerkzaamheden. Voor de afdeling tweedehands boeken, die via de eigen website en via Marktplaats worden verkocht, heeft Nathasja ook nog twee krachten in dienst. We hebben goede contacten met het Ichtus Pro College en de Spanker. “Veel van hun leerlingen lopen hier stage, krijgen hier in sommige gevallen nadien een baan, of stromen door naar betaald werk elders.” Vanzelfsprekend is er daarnaast nauw contact met het UWV.

Werken en leren
“Ieder mens is uniek,” verklaart Nathasja de naam van haar bedrijf. “Bij Uniek4u wordt het beste bij iedereen naar boven gehaald. We gaan voor kleinschaligheid en persoonlijk contact. Hierbij wordt er per persoon gekeken naar zijn of haar mogelijkheden.”
Het bedrijf biedt verschillende activiteiten aan waarbij de medewerkers diverse leerprocessen kunnen doorlopen, zoals: productiewerk, kook- en bakactiviteiten, papier scheppen en verwerken, textiel verwerken in het naaiatelier en het verrichten winkelwerkzaamheden. “We hebben een eigen productlijn met het merk Uniek. Hiervoor maken onze medewerkers diverse producten van verschillende materialen zoals (bedank)cadeautjes, sleutelhangers, sieraden, producten van textiel, memoborden, klemborden, et cetera.” Al deze activiteiten zorgen voor een bepaalde ontwikkeling zoals zelfstandigheid, zelfredzaamheid, eigenwaarde, sociale vaardigheden en werktempo. Maar ook het leren en aanwennen van normen en waarden en een juiste werkhouding. “Tijdens al onze activiteiten is er professionele begeleiding aanwezig en worden de activiteiten (waar nodig) aangepast aan ieders niveau.”

Bedankcadeautjes
De diverse producten die worden gemaakt, verwerkt en/of ingepakt, worden ook in de winkel verkocht. De eigen producten dragen allemaal de merknaam Uniek4u en zijn ook via www.uniek4u.com te bestellen. “We zijn voor onze eigen winkel en voor onze afnemers steeds op zoek naar nieuwe, leuke en creatieve ideeën. We ontwikkelen diverse eigen producten, zoals bijvoorbeeld voor de Avondvierdaagse, maar ook leuke cadeautjes”, vertelt Nathasja.
“Steeds meer particulieren weten ons te vinden voor het maken van producten in opdracht. Denk daarbij aan bedankcadeautjes voor na een huwelijk, maar ook voor een juf die afscheid neemt en graag alle kinderen een blijvende herinnering meegeeft.”

Verveling tegengaan
“Omdat de jeugd zich op zaterdag vaak verveelt en niet weet wat te doen, hebben we besloten om de dagbesteding ook op zaterdag aan te bieden. Vanaf 3 september zijn we iedere zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur. Uiteraard staan we vanaf 3 september ook klaar voor het winkelend publiek!”
Met een uitnodigende flyer roept Nathasja mensen met een WMO indicatie of PGB op om te reageren om (ook) op zaterdag te komen helpen. “Ben je op zoek naar passende dagbesteding en wil je werken in een klein en gezellig team? Heb je een (WMO) indicatie of denk je dat je hiervoor in aanmerking komt? Meld je aan.”

Voor meer informatie: info@uniek4u.com, tel. 038-7370006 (Uniek4u) of 06-21355766 (Nathasja).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*