woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVacature Sociaal werker / welzijnscoach Welzijn op Recept (24 uur)

Vacature Sociaal werker / welzijnscoach Welzijn op Recept (24 uur)

-

WijZ Kampen is een brede welzijnsorganisatie en maakt onderdeel uit van de Dimence Groep. WijZ Kampen biedt activiteiten en diensten aan in haar locaties, in de wijk en thuis om mensen te ondersteunen bij het vinden van balans in het leven. Voor het aanbieden van activiteiten maken we gebruik van drie locaties verspreid over Kampen en IJsselmuiden. Door vertrek van onze collega Margriet Last i.v.m. pensioengerechtigde leeftijd zijn we op zoek naar een:

Sociaal werker / welzijnscoach Welzijn op Recept (24 uur)

Functieomschrijving

Dagelijks komen er vragen en meldingen binnen bij WijZ, waarna jij in afstemming met collega’s contact opneemt met de vrager. Jij geeft samen met vrijwilligers en collega organisaties ondersteuning waarbij zelfstandigheid, zelfwerkzaamheid en het sociale netwerk worden vergroot.

Wat ga je doen

Je houdt je bezig met intakes/huisbezoeken voor Welzijn op Recept. Dit is een samenwerkingsinitiatief van WijZ en de eerstelijnszorg. De zorgverlener verwijst naar WijZ, waarna de welzijnscoach samen met de inwoner kijkt welke activiteiten bij hem/haar passen of waarmee er weer een beetje ‘kleur aan het leven’ wordt gegeven. Je hebt daarvoor o.a. contact met huisartsen/praktijkondersteuners en houdt de registratie bij. Ook geef je af en toe een presentatie aan professionals.

• Je coördineert de maandelijkse lotgenotengroep/mantelzorg en zoekt met regelmaat
naar interessante gastsprekers.

• Je bent contactpersoon voor de vrijwillige adviseurs en zorgt voor nieuwe werving en deskundigheidsbevordering. Je werkt samen met de coördinator van het Vrijwilligers Informatiepunt v.w.b. de inwonersvragen en vraag en aanbod informele hulp.

• Je bent incidenteel inzetbaar voor gezamenlijke activiteiten met de opbouwwerkers of andere collega’s.

Taken kunnen jaarlijks wijzigen vanwege veranderende opdracht.

We zoeken iemand die:
• Breed inzetbaar is binnen het sociaal werk;
• Beschikt over een open werkhouding, outreachend en coachend is richting inwoners en/of groepen inwoners;
• Reageert op signalen van kwetsbaarheid en in staat is om via een brede vraagverheldering met inwoners te zoeken naar passende antwoorden op hun vragen en signalen;
• Contacten kan leggen en motiverende gesprekken kan voeren vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid;
• Wensen, behoeften en talenten in kaart kan brengen en kan leiden naar passend aanbod; Daar waar nodig aanbod kan ontwikkelen naar aanleiding van signalen;
• De Methodiek Welzijn op recept kent of deze eigen wil maken;
• Projecten en activiteiten kan uitvoeren, die vooral gericht zijn op vraagstukken binnen het sociaal domein;
• Vrijwilligers en stagiaires kan begeleiden;
• Kan bouwen aan een netwerk van professionals en inwoners;
• Deelneemt aan intern en multidisciplinair overleg;
• Deelnemers kan stimuleren en motiveren en daarbij een goede sfeer kan creëren;
• Een actieve bijdrage levert aan vernieuwingen in het werk en de organisatie.

We nodigen je graag uit om te solliciteren:
• Wanneer je beschikt over een afgeronde opleiding Hbo-opleiding, bij voorkeur Sociaal Werk. Heb je een gerichte MBO opleiding met een aantal jaren ervaring solliciteer dan ook gerust.
• Je bereid bent om buiten kantoortijden te werken als de situatie daar om vraagt

Wij bieden:

Een benoeming in de functie van sociaal werker voor 24 uur per week voor de duur van 12 maanden en bij goed functioneren een verlenging hiervan.
Inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring SCW 2 of 3 (periodiek 1- 13).
Meer uren (op projectbasis) behoren in de toekomst tot de mogelijkheden.
Een enthousiast team in een dynamische en uitdagende omgeving waar met passie en betrokkenheid met bezoekers, partners en (vrijwillige) collega’s wordt omgegaan. De werkdagen zijn nader af te spreken.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anneke Westerhof via telefoon 06 41 844144 of a.westerhof@wijz.nu of met Margriet Last, telefoon 06 121 13187 of m.last@wijz.nu

De gesprekken staan gepland op donderdag 13 april 2023

Enthousiast? Reageer dan voor 10 april via de sollicitatiebutton!

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen