dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVeel ideeën ingediend voor een Kamper erfgoedproject

Veel ideeën ingediend voor een Kamper erfgoedproject

-

Kampen won op 31 oktober de BNG Bank Erfgoedprijs 2013 van € 25.000. Inwoners zijn opgeroepen om ideeën in te dienen voor concrete erfgoedprojecten. Er zijn negentien concrete voorstellen binnengekomen, die beoordeeld worden.

Een jury bestaande uit Kampenaren, die betrokken zijn bij het erfgoed van Kampen, is gisteren voor de eerste keer bijeen geweest om alle inzendingen door te nemen en te beoordelen. Een selectie van de meest passende en kansrijke projecten wordt vanaf 4 februari gepubliceerd op de website van de gemeente Kampen, zodat iedereen kan stemmen op het beste idee.

erfgoedprijsWethouder Janita Tabak: “Ik ben positief verrast door het aantal inzendingen en de inhoud van de voorstellen. Stuk voor stuk zijn het leuke en goede ideeën. Het cultureel erfgoed leeft in Kampen en daarom willen we iedereen de kans geven om een stem uit te brengen op de selectie van de jury. We zijn bijzonder trots dat we de titel ‘Beste Erfgoed Gemeente 2013’ hebben gekregen. Deze week zijn we begonnen om verschillende komborden rondom Kampen te voorzien van een bord waarop deze titel prijkt. Zo weet iedereen bij binnenkomst van Kampen dat we trots zijn op ons erfgoed.”

Eind februari wordt bekendgemaakt welk idee voorgedragen wordt aan BNG Cultuurfonds voor het eindoordeel. In maart wordt een prijs uitgereikt aan de inzender van het winnende idee.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen