Veel sint activiteiten in de binnenstad van Kampen

Bron; www.sintinkampen.nl
Bron; www.sintinkampen.nl

Zaterdag 14 november a.s. zal de sint vanuit de richting Zwolle naar Kampen varen en zijn pakjesboot om 10:00 aanleggen aan het van Heutzplein in Kampen. Naast de plaatselijke intocht zal de sint over drie weken ook in de foyer van de Stadsgehoorzaal op 14 november om 13:30 ouders en kinderen ontmoeten uit de partnersteden.

Zaterdag de 21e zal er een pietenconcours worden georganiseerd door de Oudestraat, kinderen kunnen hier o.a. leren daklopen, pakjes in schoorsteen leren gooien, pepernoten raden, schoen vullen en een pietendans leren. Als alle doelen goed zijn afgestempeld krijgt ieder kind van vlechtjespiet hun eigen pietendiploma. Daarnaast krijgt de winnaar van het pepernoot raden een leuke sinterklaas DVD. Het pepernoot raden kan bij Home en Entertainment (HOE) aan de Oudestraat 117 Kampen.

Op de website www.sintinkampen.nl staan de nieuwe kleurplaten voor 2015, aankomende week zullen deze kleurplaten ook bij diverse winkels in de binnenstad van Kampen komen te liggen. Kinderen kunnen deze kleurplaten uiterlijk t/m 25 november inleveren bij Het Speelhuys Geerstraat 25 Kampen. De sint zal dan zaterdag 28 november de prijzen hiervoor uitreiken in Het Speelhuys rond 14:30 uur. De prijswinnaars krijgen van te voren telefonische bericht.

Ook staat in 2015 het sinterklaashuis weer open voor bezoekers, de sint zal iedere zaterdagmiddag het sinterklaashuis een bezoekje brengen en is tevens voor de scholen op woensdagmorgen 25 november aanwezig.

Naast deze activiteiten organiseert de sint ook een echte pietendisco op de bovenverdieping van Restaurant De Vier Jaargetijden aan de IJsselkade 59 Kampen. De pietendisco is op 5 december van 15:00 tot 17:30. Ook zal de sint deze middag de disco een bezoekje brengen.