dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVerbinden door te ontmoeten op Onderwijsdag Kampen

Verbinden door te ontmoeten op Onderwijsdag Kampen

-

Donderdag 3 oktober is het zover. Dan staat Kampen in het teken van de Onderwijsdag Kampen. Professionals uit het onderwijs en de jeugdhulpverlening die werken in de gemeente Kampen komen bij elkaar in het Prisma om elkaar te ontmoeten en de verbinding te zoeken.

schoolbord3

Het uiteindelijke doel is dat professionals elkaar in de toekomst (nog) beter weten te vinden en meer op de hoogte raken van elkaars ontwikkelingen en ontwikkelingen in het algemeen. Het initiatief sluit aan bij de lokale invoering van Passend Onderwijs, de transitie Jeugdzorg en de ontwikkelingen binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Voor de leerlingen van de deelnemende scholen die deze dag vrij zijn, worden leuke activiteiten en workshops georganiseerd.
De Onderwijsdag is niet nieuw in Kampen. Na het succes van 2010 heeft de organisatie, de Commissie Onderwijsdag Kampen, opnieuw de handen ineen geslagen. Roel Strijker, directeur van basisschool De Rehobothschool in Kampen, is voorzitter van de commissie: “We verwachten 500 leerkrachten, medewerkers uit de jeugdhulpverlening, ondersteunend personeel en bovenschools management. Zij kunnen kiezen uit veertig workshops, de onderwijsmarkt bezoeken of een lezing bijwonen om kennis en inspiratie op te doen over het Passend Onderwijs en de transitie Jeugdzorg. We hopen dat iedereen er iets uit kan halen en dit in de praktijk kan gebruiken’’. Bijna alle basisscholen in de gemeente Kampen doen mee en hebben deze dag ingeroosterd als een collectieve studiedag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een greep uit de workshops

Het Centrum voor Jeugd en Gezin geeft twee workshops tijdens de onderwijsdag; eén over positief opvoeden en één over het voeren van moeilijk gesprekken met ouders. Leerkrachten van schoolvereniging IRIS geven een workshop met de titel: ‘Ik ben niet bom, ik hep taalent!’. Zij bieden leerkrachten inzicht hoe zij kinderen in de klas kunnen helpen die leesproblemen hebben. Gerjanne Spijkerboer is logopedist bij speciaal onderwijs De Schakel/Spanker en neemt de deelnemers mee over het communiceren met zeer moeilijk lerende kinderen. Onder leiding van burgemeester Bort Koelewijn verzorgt de gemeente deze dag een workshop over sociale veiligheid. In deze workshop gaan wethouder Lidi Kievit en vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met elkaar in gesprek over hoe zij invloed kunnen uitoefenen om de sociale veiligheid te vergroten bij bijvoorbeeld het gezin, in de klas en in de wijk.
schoolbord2

Uitgebreid activiteitenaanbod voor de leerlingen deelnemende scholen

Bijna alle kinderen van veel basisscholen zijn vrij op deze dag. Daarom zijn op deze dag in samenwerking met verschillende organisaties tal van leuke activiteiten en workshops georganiseerd voor kinderen van 4-12 jaar. Zo kunnen de kinderen een workshop volgen bij Quintus, fitnessen bij Sport & Fitness Centrum Kampen of bijvoorbeeld met korting naar het zwembad, de bioscoop of het Stedelijk Museum. Alle kinderen hebben hier vorige week een flyer van meegekregen naar huis.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen