Verbinding Kampen – Eilat bezongen in concert

VoxFive

Op woensdag 27 mei vindt vanaf 20.00 uur een bijzonder concert plaats in de Nieuwe kerk te Kampen. Vox Five uit Kampen en Southern Wind uit Eilat, Israël geven dan een internationaal concert. Dit concert wordt gegeven in het kader van 23 jaar uitwisseling tussen de gemeenten Kampen-Eilat . ‘Southern wind’ is voor een bliksembezoek in Kampen en zowel het bezoek als het optreden maken deel uit van het Kampen-Eilat uitwisselingsprogramma.

De officiële zanggroep van Eilat ‘Southern Wind’, onder leiding van Yoram Zadok, heeft 23 leden en bestaat al meer dan 30 jaar. Yoram woont in Tel Aviv en vliegt elke maandagavond naar Eilat om te dirigeren. De naam ’Southern Wind’ is afgeleid van de zuidelijke wind die eens in de paar jaar voorkomt (meestal waait de wind uit het westen). Het repertoire van “Southern Wind” is een schat aan Israëlische folklore liedjes, maar ook van internationale songs waaronder veel Engelstalige medleys van o.a. the Beatles en Abba.Southern Wind eilat

Vox Five is opgericht in 2008 vanuit de filosofie ‘Iedereen kan bij een koor komen zingen, want zingen kun je leren’. Het gaat vooral om het plezier van samen zingen en de energie die dat oplevert. Daarbij streeft het koor wel naar het hoogst haalbare niveau. Vox Five bestaat uit ruim 70 leden en zingt vijfstemmig, vandaar de naam. Het koor heeft een stevig arsenaal aan popmuziek variërend van Michael Jackson, Queen en Tina Turner tot Adèle, Fun en Gavin Degraw.

Muzikaal leider Anton Jansma bewerkt de originele popnummers tot bijzondere arrangementen, wat telkens weer een unieke sound oplevert: soms hard en rauw, dan weer heel ingetogen, maar altijd met passie gebracht. Vox Five zingt zonder bladmuziek en vanuit het hart (zie ook www.voxfive.nl).

Israëlische stemmen op ‘de Zuidenwind’ vermengd met vijfstemmigheid vanuit het hart onder een Kampers dak… dat belooft een heel bijzonder concert!

Het concert wordt u gratis aangeboden door de K.I.S. (Kampen Internationale Samenwerking) werkgroep Kampen-Eilat en en vindt plaats in de Nieuwe Kerk, Broederweg 34, Kampen. Meer informatie over K.I.S.: 0612 548 847.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*