Verboden te zwemmen deel 2 !

zwemmen-verboden1

Herinnert u zich deze nog? Gemeente Belang Kampen stelde in juni vragen naar het bordje dat bij het strandje bij Molen d’Olde Zwarver is geplaatst. En niet te handhaven bord. Immers, “Verboden toegang om te zwemmen” kan juridisch gezien. Het is of “Verboden Toegang” en dan verwijzen naar art 461 van het Wetboek van Strafrecht of “Verboden te zwemmen”.

Na het stellen van vragen bij de gemeente over dit bord begon een interessant doorverwijs systeem: het bord bleek niet van de gemeente te zijn. De gemeente verwees naar Waterschap Groot Salland. Die is eigenaar van het strandje (inclusief de strook waterbodem). Dus werd een vraag gesteld aan Groot Salland. Waterschap Groot Salland verwees GBK echter door naar de provincie (de toezichthouder) want die had het waterschap verzocht een bord te plaatsen. Maar de provincie spreekt de eigenaar van de grond in dit soort situaties aan.

In de opinie van de provincie was het originele (provinciale) bord waar de “specifieke gevaren toegelicht werden een goede aanvulling om te appelleren aan eigen verantwoordelijkheden van de bezoekers. Men heeft inmiddels moeten constateren dat dit bord naar verluid is verwijderd i.v.m. werkzaamheden en onvindbaar blijft. Insteek is dat de provincie tracht voorafgaand aan het zwemseizoen in 2015 een nieuw exemplaar te plaatsen. E.e.a. afhankelijk van het toekennen van uren en budget voor een project bij dergelijke hotspots langs de gehele IJssel”, aldus de provincie. En dat was nu juist het bord waar ook GBK naar op zoek was. Dus, we wachten seizoen 2015 af.

Ondertussen raad GBK zwemmen af, want het begint nu wel erg koud te worden……

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*