Verdiende overwinning korfballers KV DOS Kampen Veltman tegen ASVD uit Dronten

Zaterdag speelden de korfballers van KV DOS Kampen een belangrijke thuiswedstrijd tegen ASVD uit Dronten. Winst was noodzakelijk om te voorkomen dat DOS verder in degradatie problemen zouden raken. Uiteindelijk stond er een eindstand van 15-12 op het scorebord. DOS nam vanaf het begin af de leiding en gaf dit niet meer uit handen. Dankzij deze overwinning is het gat met de nummer 7 nog steeds drie punten. Dit met nog twee wedstrijden te gaan.

Door de afwezigheid van Wesley Doorn en Laureen Kok wegens vakantie, stonden Dennis van Putten en Josie Vos vanaf de start in de basis. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd. Met name A junior Vos liet zien dat ze met veel inzet en vechtlust prima mee kan komen op het hoogste niveau, Vos scoorde maar liefst drie keer in haar basis debuut!
De tegenstanders uit Dronten deden er alles aan om toch de twee punten mee te nemen naar huis. In de tweede helft leek het erop dat ASVD op gelijke hoogte zouden komen. Bij de stand van 13-12 werd het billen knijpen voor de Kampenaren. Dankzij goals van Matthijs Bastiaan en Yvonne ten Hove kon DOS toch de voorsprong vast houden en wist het zo het gat te vergroten naar uiteindelijk 15-12, dit tot opluchting van spelers, coach en thuispubliek.

Coach Herman Egberts was achteraf erg tevreden over het geleverde spel. Hij zag zijn ploeg strijden vanaf het begin tot het eind, wat de laatste weken nog wel eens werd gemist. Met nog twee wedstrijden te spelen is directe degradatie voorkomen, toch is de ploeg nog niet volledig uit de gevarenzone. Ook de één na laatste plaats levert een promotie/degradatie wedstrijd op. Volgende week valt hoogstwaarschijnlijk de beslissing. Bij een verlies van AVO, of bij winst in en tegen Heerenveen mag DOS zich op gaan maken voor nog een jaar Overgangsklasse op het veld.
Scores: Daniël Lewerissa 4, Matthijs Bastiaan 3, Josie Vos 3, Esther Hamberg 2, André Beens 1, Nikita Brehler 1 en Yvonne ten Hove 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*