Verdiende vakantie voor Go-Ahead Kampen na laatste oefenwedstrijden

281

“Tussen begin- en eindsignaal” speelde Go-Ahead in Harderwijk donderdagavond 12 juli tegen derde divisieclub VVOG een oefenwedstrijd met een aantal nieuwe spelers. De nieuwe trainer Marco Roelofsen uit Harderwijk die hiervoor trainer was bij Sparta Nijkerk had dit duel geregeld en hij koos voor twee elftallen per drie kwartier. Als assistent-trainer fungeert nu Hans van Zuiden. Op het prachtige sportpark De Strokel leverde Go-Ahead een uitstekende prestatie door zeer eervol met slechts 1-0 te verliezen. De thuisclub speelt twee klassen hoger.

Voor de rust trad het volgende elftal bij fraaie weersomstandigheden aan: Tim Noordman, Jim Strieker, Laurens van Keulen, Mick Strieker, Niek van Enk, Jos Kalter, Wail Doufikar, Wilbert Wessels, Dennis van der Wal (aanvoerder), Wesley van Winsum, Livai Vos. Na de hervatting kwamen de volgende spelers in actie: Tim Noordman, Bram van Enk, Jeffrey van Ommen, Nick Hendriks, Nick van der Kooi, Arjan Wiegers, Adi Draganovic, Jurrian Zandbergen (aanvoerder), Tim van der Kamp, Nick Bakker, Julian Hellendoorn. Voor de rust speelde de Kamper ploeg bij vlagen prima voetbal en de thuisclub mocht, gezien de kansen, bij de rust dik tevreden zijn met de brilstand. De andere formatie kon minder afdwingen, maar presteerde ook naar behoren. De enige treffer viel na 68 minuten en daar bleef het bij.

Twee dagen later oefende Go-Ahead voor de laatste keer voor de vakantie, de eerste training is op maandag 13 augustus. Op sportpark Middenwetering, bij warm weer, traden de rood-gelen aan tegen een ploeg uit de nacompetitie: 2e klasser VVOP uit Voorthuizen waarvan op 2 juni met 5-1 werd gewonnen. Ook nu won de Kamper ploeg, maar met 3-2 na een 1-1 ruststand ging het wel moeilijker. Evenals in Harderwijk ook nu veel wisselingen voor en na de rust. Scheidsrechter was Henri Wolf en de assistent-scheidsrechter was Dirkjan Pluim.Vooral de nieuwelingen wilden zich wel weer laten zien, maar door de warmte was het duel minder aantrekkelijk dan donderdag. Het duurde tot de 34ste minuut voordat de Kampenaren de score op 1-0 brachten. Na een mooie steekpass van Niek van Enk was het Wesley van Winsum die in de lange hoek doel trof. Vier minuten hiervoor was er wat onduidelijkheid na een vrije trap van Niek van Enk waarbij de bal van of net achter de doellijn vandaan werd gehaald. Na 40 minuten een counter van de gasten en die werd bekwaam afgerond: 1-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen of VVOP kwam met 1-2 op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. Go-Ahead wilde hierna wel, maar het liep allemaal niet zo vlot. Pas na 73 minuten werd het gelijk, toen een bal van achteruit door Laurens van Keulen bij de vrijlopende Wail Doufikar kwam die de doelman met een lob passeerde: 2-2. Vier minuten later zelfs de 3-2 winst na goed werk van Jim Strieker die de bal bij Wilbert Wessels kreeg en hij de keeper met een schuiver in de verre hoek het nakijken gaf. O.a. Etienne van Dijk kwam er na de rust in voor Dennis van der Wal en ook Timothy Fechter en Kanan Rafiyef wisselden. In het Kamper doel A-1 junior Joar Terpstra. Al met al twee goede oefenwedstrijden en een ieder een fijne en zonnige vakantie toegewenst.