Verdienstelijk gelijkspel voor hard werkend KHC

Met een opgerolde mouwen mentaliteit heeft KHC een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in en tegen Hierden. Zonder de geblesseerden Karim Gabara en Ibrahim Tuncer die vorige week tegen SDVB uitvielen met respectievelijk een hamstringblessure en een lichte hersenschudding. Tel daarbij de wat langer geblesseerden Romano Luhukay en Marco Stegeman op en trainer Herman Oosterhaar kent al vroeg in het seizoen wat tegenslag.

De wedstrijd op het mooie kunstgrasveld van de vv Hierden begon wat stroef. Beide teams hadden last van de stevige wind en de ballen waaiden nogal een over de zij en achterlijn. De 1e kans was voor KHC, Jeffrey de Nooijer kaatste de bal via een verdediger tot hoekschop. Even later werd de Nooijer licht aangeraakt, ging naar de grond en een aanvaller van Hierden kreeg een vrije schietkans. Gelukkig voor KHC wist uitblinker Jol Visscher redding te brengen door de bal over de achterlijn te schieten.

In de 12e minuut wederom een kans voor KHC, maar ook nu stond het vizier niet op scherp want de inzet van de hard werkende de Nooijer ging hoog over. Het laatste kwartier kwam KHC behoorlijk onder druk te staan doordat de voorhoede de bal niet bij zich kon vast houden. Gelukkig hield de verdediging stand en verrichte doelman Roy van Dijk enkele reddingen.

Na rust probeerde Hierden de bakens te verzetten en ging volop in de aanval. Het koos net als in de 1e helft teveel voor de lange bal en de KHC verdediging wist hier goed op te anticiperen. Toch ging KHC enkele malen door het oog van de naald in deze fase want Hierden miste enkele opgelegde kansen. Hierna een beter KHC, dat technisch de beter ploeg was. De moe gestreden Kevin Isidora werd gewisseld voor Jorian Wellenberg, en er kwam direct meer vaart in de aanval van KHC. Even later werd er nogmaals gewisseld en was er het debuut van jongeling Mitchel Hooisma een speler die vanuit het 2e elftal mocht aanschuiven. ( en hij deed het prima) KHC was dan ook in die fase dicht bij het alsnog winnen van de wedstrijd. Een harde inzet van Hooisma werd maar nipt geblokt en in de slotfase waren Burak Alp en Jeffrey de Nooijer dicht bij het maken van een treffer.

Resumerend: Een hard werkend KHC heeft een verdienstelijk gelijkspel behaald, in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Beide ploegen hebben kansen gehad om te scoren, wat niet lukte. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jeroen Vredevoogd uit Roden werd met tevredenheid ontvangen. Man van de wedstrijd – Joël Visscher

Volgende week staat wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. Dan moet KHC aantreden tegen de Vroomshoopse Boys een taaie tegenstander. KHC behaalde in Vroomshoop nog nimmer een overwinning en daar moet maar eens verandering in komen. De wedstrijd in Vroomshoop begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen. KHC gaat met de bus vertrek 12.00 uur.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*