Verfrissend programma belooft fantastisch Oranjefeest

kovMet een aantal verfrissende activiteiten en een eigentijdse aanpak gaat de Kamper Oranjevereniging (KOV) een groot succes maken van Koningsdag 2016. Afgelopen donderdag presenteerde de KOV het programma aan de pers. Tevens tekende KOV-voorzitter Michael Bres enkele nieuwe sponsorovereenkomsten met lokale ondernemers. 

Nieuw dit jaar zijn het AH Van Mierlo – Freestyle BMX Event op het Van Heutszplein en het Kings & Queens Bootcamp powered by Biodiesel in het Stadspark. Ook de presentatie van historische fietsen door Van Dijk Bikes is een mooie, nieuwe aanvulling op het programma. In de Oudestraat presenteert de Historische Fietsgroep Noord zich met zo’n 25 historische fietsen. Leden van de fietsgroep zijn gehuld in kleding uit de tijd van hun rijwiel.

Startgeld lampionoptocht

De Scholieren Bevrijdingsloop, op de atletiekbaan van AV Isala ’96, vormt traditioneel het begin van alle Oranjeactiviteiten. Het startschot daarvoor klinkt op maandag 18 april om 17.00 uur. Vervolgens vindt op 26 april, aan de vooravond van Koningsdag, weer de Lampionoptocht plaats. Iedereen kan meedoen en tot uiterlijk 20.30 uur kun je gewoon met je versierde karretje of fiets komen. Om het meedoen aan de Lampionoptocht te stimuleren krijgt iedereen startgeld. Dit is een bijdrage in de gemaakte kosten. Daarnaast zijn er weer aantrekkelijke prijzen te verdienen voor de mooiste creaties.

Kings & Queens Bootcamp

Koningsdag begint sportief met het Kings & Queens Bootcamp in het stadspark. Wie fit aan Koningsdag wil beginnen kan onder begeleiding meedoen aan een tienkamp die een beroep doet op kracht, behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Om half tien start het programma voor individuen, vanaf half twaalf kun je als team meedoen. De kosten bedragen slechts € 7,50.

Wärtsilä Muziekplein

Koningsdag wordt om 11.00 uur geopend met het Meezingfestijn op het Wärtsilä Muziekplein (Nieuwe Markt). In korte tijd is het Meezingfestijn uitgegroeid tot een gezellige, swingende en drukbezochte activiteit die vooral bij gezinnen goed aan blijkt te slaan. Onder leiding van een 9-mans orkest, 3 voorzangers en een achtergrondkoor kan er weer uit volle borst meegezongen worden met medleys van bekende Hollandse, Engelse en Kamper hits. In de middag gaat het feest op het Wärtsilä Muziekplein door, met optredens van bekende Kamper artiesten.

Oudestraat

Traditioneel wordt de verbinding tussen alle Oranje-onderdelen gelegd door de Dekatel Koninklijke Spelen. Kinderen kunnen hierbij meedoen aan allerlei leuke spellen en spelen. Ze kunnen varen met de groene draek, dansen in de superhero disco maar ook klimmen, klauteren en blaaspijp schieten. Aan het eind wacht hen weer een leuke beloning in de Schatkamer van het Paleis.

De Koninklijke Spelen vormen steevast de basis van het Oranjefeest en worden dit jaar uitgebreid, mede dankzij Dekatel en Van Kesteren Renault. Beide ondernemingen zijn al langer sponsor van de KOV, ze wilden echter graag hun betrokkenheid bij het evenement versterken.

Freestyle BMX 

Door de bijdrage van Van Kesteren Renault kan een groot deel van de activiteiten in de Oudestraat benedenstrooms worden gerealiseerd, richting het van Heutzplein. Daar kunnen jongeren kennismaken met de BMX-sport tijdens het AH Van Mierlo – Freestyle BMX Event. Er komt een mobiele BMX-baan met spectaculaire schans en een landingskussen. De 21-jarige Tamar Vedder uit Lelystad, KWC-lid en in 2014 Europees en Wereldkampioen fietscross, zal daarbij clinics verzorgen en samen met diverse BMX-freestylers spannende demonstraties geven.