dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVergroten verkeersveiligheid N50 Kampen – Kampen Zuid

Vergroten verkeersveiligheid N50 Kampen – Kampen Zuid

-

Rijkswaterstaat gaat tussen woensdag 3 mei en woensdag 17 mei fysieke rijbaanscheiding en bermverharding aanbrengen op de N50 tussen de aansluitingen Kampen en Kampen Zuid. In verband met deze werkzaamheden is de N50 tussen de twee aansluitingen in deze periode 2 weekenden en 6 nachten volledig afgesloten. De overige delen van de autoweg N50 zijn in de betreffende weekenden en nachten gedeeltelijk gesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Het traject N50 Kampen – Kampen Zuid is relatief onveilig. Minister Harbers van infrastructuur en waterstaat heeft daarom besloten een fysieke rijbaanscheiding en bermverharding aan te brengen op dit stuk van de N50. In 2022 is op dit traject reeds de snelheid verlaagd naar 80 kilometer per uur. Beide maatregelen moeten het aantal ongevallen terugdringen. Ze zijn tijdelijk en blijven van kracht totdat de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid is verbreed naar 2 rijstroken in beide richtingen.

Afsluitingen

De N50 tussen de aansluitingen Kampen en Kampen Zuid is afgesloten van:

 • woensdag 3 mei en donderdag 4 mei tussen 19.00 en 06.00 uur
 • vrijdag 5 mei 19.30 uur tot maandag 8 mei 05.30 uur (weekendafsluiting)
 • maandag 8 mei en dinsdag 9 mei tussen 19.00 en 06.00 uur
 • vrijdag 12 mei 19.30 uur tot maandag 15 mei 05.30 uur (weekendafsluiting)
 • maandag 15 mei en dinsdag 16 mei tussen 19.00 en 06.00 uur

Tijdens de bovenstaande tijden is de N50 ook afgesloten vanaf knooppunt Hattemerbroek richting Kampen en vanaf knooppunt Emmeloord richting Kampen. Verkeer vanuit Kampen kan wel vanaf aansluiting Kampen Zuid richting knooppunt Hattemerbroek rijden en vanaf aansluiting Kampen richting Emmeloord. Rijkswaterstaat heeft samen met de gemeente Kampen en de provincie Overijssel gekozen voor deze afsluitingen, zodat het doorgaand verkeer op de N50 niet door Kampen of Ens gaat rijden en daar verkeershinder en onveilige situaties gaat veroorzaken.

De werkzaamheden worden ‘s nachts en in het weekend uitgevoerd, om verkeershinder op werkdagen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat Kampen zo goed mogelijk bereikbaar blijft en draagt bij aan de verkeersveiligheid in Kampen.

Omleidingsroutes

 • Het doorgaande verkeer op de N50 wordt grootschalig omgeleid.
 • Verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek met bestemming Kampen wordt omgeleid via de N331 en de N764.
 • Verkeer vanaf knooppunt Emmeloord met de bestemming Kampen wordt omgeleid via A6 en de N307.
 • Verkeer vanaf knooppunt Emmeloord met de bestemming Ens wordt omgeleid via A6 en N352.
 • Het verkeer vanuit Kampen kan de stad via de N50 verlaten.
 • Het verkeer vanuit Ens kan altijd in noordelijke richting over de N50 richting Emmeloord rijden.

 

Dodenherdenking

De aannemer werkt ook op donderdag 4 mei. Er wordt vanaf 19.00 uur gewerkt met zo min mogelijk geluid om rekening te houden met de herdenkingsbijeenkomsten. Rond 20.00 uur legt de aannemer de werkzaamheden stil. Medewerkers krijgen dan de gelegenheid om 2 minuten stilte in acht te nemen.

Werkzaamheden Molenbrug

De werkzaamheden aan de N50 vinden plaats direct na de werkzaamheden aan de Molenbrug Kampen, die gepland staan van 17 april tot en met 2 mei. In deze periode is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de Molenbrug.

Meer informatie

Informatie over de werkzaamheden op de N50 en de omleidingsroutes is te vinden op www.rws.nl/verkeersveiligheidN50. Informatie over de werkzaamheden aan de Molenbrug is te vinden op www.rws.nl/molenbrugkampen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen