Verhalenvertellers langs route Hanzetocht Kampen

Op zaterdag 3 oktober vindt de nieuwe Hanzetocht Kampen plaats. Het grootste deel van de lange route (18km) loopt langs de prachtige rivier de IJssel waar deze keer naar prachtige verhalen geluisterd kan worden van mensen uit de streek. Ook kan deze editie een wandeling gemaakt worden van ongeveer 8 km rondom Hanzestad Kampen.

 
Extra activiteiten en verhalenvertellers

Wandelaars van de lange route (18 km) komen langs een aantal activiteiten van het Gebiedsfestival IJsseldelta. Zo wordt de wandelaar verrast met mooie korte verhalen over de historie, flora en fauna van het gebied en is er actuele informatie over het project ‘Ruimte voor de Rivier IJsseldelta’ bij biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve. Iets verderop op de route is bij Theehuis Zalkerveer verhalenverteller Piet de Jong aanwezig en hij vertelt over de lange geschiedenis van het Zalkerveer.
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Op een aantal plaatsen langs de route kan genoten worden van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Tevens kan kennis gemaakt worden met een lokaal streekproduct de ‘(H)eerlijk IJsseldelta hamburger’ bij café IJsselzicht in Wilsum. Daar kan bovendien geluisterd worden naar de verhalen van Wietske van Rozenberg over de ooievaars bij Wilsum.

 
Kortere route van 8 km – leuk voor gezinnen met kinderen

Ook deze editie is er weer een kortere route te wandelen van 8 km. Goed te doen voor elke wandelaar! De route komt langs prachtige plaatsen in Kampen, zoals diverse facetten van de IJssel, de oude stadswijk Brunnepe, via de buitenwijken van Kampen kom je dichtbij de N50 om daarna af te buiken weer terug naar de stad. Inschrijven kan via www.hanzetochtkampen.nl.

 
Pen en papier bij de hand? 

In 2016 kan de Hanzetocht Kampen weer gewandeld worden. Noteer vast de volgende data in de agenda: 2 januari, 2 april, 2 juli en 1 oktober.

Meer informatie over de Hanzetocht Kampen en om in te schrijven: www.hanzetochtkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*