Verkoop woningen Stationskwartier loopt als een trein

stationskwartier

De verkoop van woningen in de nieuwe wijk Stationskwartier verloopt zeer voorspoedig. In september 2013 is de eerste bouwvlek van de eerste fase in verkoop gegaan. Alle 38 projectmatige woningen binnen deze bouwvlek zijn binnen een paar maanden verkocht en de eerste bewoners wonen inmiddels in het Stationskwartier.

In juni 2014 is de tweede bouwvlek van de eerste fase in verkoop gegaan. Het ging hier om 26 woningen. Ook deze woningen zijn inmiddels verkocht. Binnenkort wordt gestart met de bouw. In januari 2015 wordt gestart met de verkoop van de woningen in het laatste deel van de tweede bouwvlek. Het gaat hier om 17 woningen.

Het succes van de verkoop wordt onder meer verklaard door de gunstige ligging van het Stationskwartier (vlak bij de N50 en station Kampen Zuid), het hoge kwaliteitsniveau van de woningen en de gekozen architectuur. Ook belangrijk is de keuze geweest om per bouwvlek een gedifferentieerd woningbouwprogramma aan te bieden. Dat wil zeggen een mix van grotere en kleinere woningen, zowel rijwoningen als twee-onder-een-kap woningen.

Meer informatie over de verkoop van woningen in het Stationskwartier is te vinden op: www.mijnstationskwartier.nl.

Woningmarkt in Kampen in de lift

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt verder toe, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator van 6 november. Steeds vaker zien we positieve berichten over de aantrekkende woningmarkt in de media. Ook in Kampen gaat het goed met woningbouw.

Dit jaar zijn er al 236 woningen opgeleverd en er zullen er de komende weken zeker nog een aantal bijkomen. Dit terwijl er slechts 180 woningen nodig waren op basis van de Pearl-prognose voor de eigen bevolkingsgroei. Van de 236 woningen zijn er 97 huurwoningen opgeleverd, waaronder een groot aantal in de wijk Het Onderdijks. Ook op de nieuwe locaties Het Meer en Stationskwartier zijn de eerste woningen opgeleverd.

Wethouder Martin Ekker: “We kunnen aan de hand hiervan de conclusie trekken, dat de woningmarkt in Kampen gelukkig weer in de lift zit. Hoewel er altijd is doorgebouwd in Kampen, bevestigen de cijfers dat het beter gaat.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*