Verlies van Reflex Heren 1 in IJsselderby

Het Landstede Sportcentrum in Zwolle stond zaterdag in het teken van de IJsselderby in de tweede divisie. De heren van Reflex traden aan tegen VC Zwolle Heren 2. Vorig seizoen werd deze wedstrijd ook al gespeeld, maar toen een niveau lager. Destijds werd de wedstrijd met 3-1 verloren. De Kampenaren wilde dat verlies rechtzetten maar ze slaagden niet in die opzet (3-1).

reflexOud-Reflexspeler Jacco Alberts verving de afwezige coach Edward Kamphuis en middenman Evert de Haan moest verstek laten gaan. Verder was de selectie compleet. De opdracht luidde om vanaf het begin met veel beleving, energie en servicedruk te volleyballen en het de Zwollenaren zo flink lastig te maken. De beleving binnen de lijnen en de wil om te winnen was er in ieder geval. In de ogen van de eerste scheidsrechter soms zelfs wat te nadrukkelijk, wat Reflex op een waarschuwing kwam te staan. VC Zwolle liet zich echter niet imponeren en beide ploegen toonden zich aardig aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 22-21 werd een netfout van een speler van Zwolle door het arbitrale duo niet geconstateerd. De rally werd vervolgens door Zwolle gewonnen, waardoor de stand 23-21 werd in plaats van 22-22. Reflex leek wat aangedaan door deze beslissing en ook het volgende punt werd door Zwolle gescoord (24-21). Reflex wist nog een puntje terug te pakken, maar de set ging uiteindelijk met 25-22 naar Zwolle.

Voorafgaand aan de 2e set hamerde Jacco Albert erop dat het spel prima was, maar dat er met name beter geblokkeerd moest worden. In het eerste deel van deze set werd deze opdracht goed uitgevoerd, waardoor Reflex op voorsprong kwam (6-10). Op de service van Olaf Buiten en een spelverdelers-wissel aan Zwolse zijde kwam VC Zwolle weer langszij. Door een servicebeurt van Jarno van der Weerd, die Jorn Diender voor de service was komen vervangen, en een sterk optreden van invaller Aron Schadé (voor Gerben Hendriks) zorgde ervoor dat Reflex de tweede set met 21-25 won en de stand gelijk trok (1-1).

Met een tactische ingreep aan het begin van de derde set (Reflex draaide de opstelling drie plaatsen terug)  werd getracht om meer grip te krijgen op de middenaanval van Zwolle. Deze wijziging miste zijn uitwerking. Door de winst van de tweede set leken de mannen van Reflex al tevreden. Zwolle liep eenvoudig uit naar een ruime voorsprong. Op 19-11 werd aan Reflexzijde de spelverdeler gewisseld, maar helaas miste ook dit zijn uitwerking. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter (een voetfout bij een 3-meteraanval van Ronald Buis) leidde nog tot een gele kaart. Uiteindelijk ging de 3e set met 25-12 naar Zwolle (2-1).

De 4e set begon goed voor Reflex. Op de service van Jeroen van Doorne pakte de mannen een 0-5 voorsprong. Daarna leek het wel of Zwolle een tandje bijschakelde. De diagonaal-aanval van Reflex haperde, waardoor Zwolle zijn blokkering volledig concentreerde op de middenas en de buitenaanvallers van Kampen. Reflex wist hier niet mee om te gaan en via 10-8 liep Zwolle makkelijk uit naar de setwinst (25-16) en daarmee een 3-1 zege.

Volgende week, 1 november speelt Reflex om 17:00 uur thuis tegen Flash-Veendam, een team waar in de play-offs van vorig seizoen nog twee keer van verloren werd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*