Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief op het programma voor Wit-Blauw/Green Organics. Één van de ploegen die in Overgangsklasse B een gooi gaat doen naar het kampioenschap én de club waar de huidige trainer van Wit-Blauw/GO, Marc Houtman, jaren in het eerste team heeft gespeeld.

Wit-Blauw/Green Organics begon met Nieset Groen als vervanger voor Judith Wong die vorige week geblesseerd uitviel met een handblessure. In de eerste fase van de wedstrijd kon Wit-Blauw/Green Organics mee met het niveau van Unitas. Het eerste aanvalsvak haalde een hoog scoringspercentage door goede acties van de dames Denice de Vries en Krista Fixe. Ook verdedigend had dit vak de zaken goed op de orde waardoor de ploeg halverwege de eerste helft tegen een achterstand van slechts drie doelpunten aankeek (11-8).

Het tactisch plan van trainer Houtman om Unitas te ontregelen wierp zijn vruchten af. Het manco van Wit-Blauw lag deze wedstrijd in het andere vak. Door de pressie van Unitas kwam dit vak moeilijk tot goede kansen en kon er weinig herhaald worden. Doordat de scores hier uitbleven kon Wit-Blauw het gat van drie doelpunten niet dichten en wist Unitas voor rust een gat van zes doelpunten te slaan. Ondanks deze ruststand zocht Wit-Blauw de kleedkamers op met een positief gevoel omdat de ruststand het spelbeeld niet geheel goed weergaf. Korfballend kon de ploeg goed mee, maar mede door individuele fouten kreeg de ploeg makkelijk goals tegen en stond er een 17-11 ruststand op het scorebord.

Na de rust kwam Wit-Blauw goed uit de startblokken en wist de ploeg zich terug in de wedstrijd te spelen. Lange tijd stond de tussenstand op 21 – 18 door het goede verdedigende werk van de dames van Wit-Blauw. In deze fase in de wedstrijd kon Wit-Blauw aanhaken, maar kreeg de ploeg het niet voor elkaar om de aansluitingstreffer te maken. De thuisploeg bracht de marge terug naar een verschil van vier doelpunten en in de slotfase van de wedstrijd bleef deze marge de gehele tijd op het scorebord staan. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 27 – 23.

Ondanks het verlies kan Wit-Blauw met een positief gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Korfballend heeft Wit-Blauw laten zien dat het zich kan meten met de titelkandidaat en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. De ploeg van Marc Houtman blijft door deze nederlaag op twee punten staan en zal de komende wedstrijden moeten vechten om uit de degradatiezone te blijven. Na de kerstperiode speelt Wit-Blauw/GO de eerstvolgende wedstrijd op 11 januari in Kampen tegen De Meeuwen uit Putten.