Vertrouwd rundvlees van het Kampereiland

ERF-1In alle rust en onopvallend vindt op de Mandjeswaard veel bedrijvigheid plaats. Agrarische bedrijvigheid wel te verstaan waarbij de verwerking van melk en vlees zelf ter hand wordt genomen. Erf 1 is twee jaar geleden gestart met de ambachtelijke productie van biologische zuivelproducten. Ook rundvlees wordt volgens deze principes verwerkt, geproduceerd en aangeboden. Duurzaam en met hart voor mens en dier.

De naam Erf 1 is gekozen als verwijzing naar het verre verleden. Mandjeswaard maakt onderdeel uit van Kampereiland dat in de vijftiende eeuw ontstond. Op de Mandjeswaard werd als eerste op de locatie van Erf 1 geboerd, sinds 1432 om precies te zijn. Ondanks deze lange geschiedenis is Erf 1 helemaal bij de tijd. Ze is te vinden op het Web, op Facebook en op Twitter. Ook staat Erf 1 regelmatig op beurzen en dingt ze mee naar prijzen. Met al deze activiteiten wordt er hard aan meer bekendheid gewerkt.

Naast het produceren van (h)eerlijk(e) zuivel en vlees, laat Erf 1 ook graag zien waar ons eten vandaan komt. Op afspraak is men van harte welkom om het proces van melken tot karnen te volgen. Het vlees wordt verwerkt in samenwerking met slager Norel uit Oldebroek. Op die manier weet je waar het vlees vandaan komt, volledig natuurlijk geproduceerd. Op het gehele bedrijf worden geen kunstmatige antibiotica, mestproducten of bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Voor grote hoeveelheden vlees kan men een bestelling plaatsen en bij voldoende inschrijvingen wordt er een koe geslacht. (Een pakket bestaat uit 10 kg; dit zijn 100 maaltijden) Deze koe geeft dan misschien allang geen melk meer maar heeft in dat geval nog een zeer diervriendelijke oude dag mogen beleven. “Dit betekend niet dat het kwaliteitsvlees van oude koeien komt. We zoeken wel de koeien uit die ook geschikt zijn voor kwaliteitsvlees productie.”
Consumenten kunnen voor de zuivel terecht bij diverse verkooppunten in Kampen en omgeving. Deze plaatsen staan op de website vermeld. Boerderijwinkel ’t Rechterveld is zo’n verkooppunt. Zij staan met een kraam elke donderdag op het Markeresplein en elke vrijdag voor winkelcentrum Penningkruid. Voor de verkoop van het rundvlees moet u op de boerderij zelf zijn.

Het aanbod van alle producten heeft de naam Campereilander gekregen. Naast de bekende Campereilander melk, vla, yoghurt en boter is er volop Campereilander rundvlees leverbaar. Goed vlees, eerlijk geproduceerd en aangeboden voor een eerlijke prijs. Mandjeswaard vaart en boert er wel bij!

Meer info: ERF-1.nl

ERF-1-2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*