Video: Crisis noodopvang vluchtelingen

Vanmiddag zijn 3 bussen met vluchtelingen aangekomen.


Woensdagavond was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden van Sporthal de Reeve over de crisis noodopvang vluchtelingen. De bijeenkomst verliep rustig en duurde maar 45 minuten. Er waren wat kritische vragen maar over het algemeen was bijna iedereen er het mee eens dat er snel iets gedaan moet worden voor de vluchtelingen, die van hot naar her worden verplaatst.

Het filmteam van KampenOnline was ook aanwezig en sprak achteraf met Burgemeester Koelewijn , teamchef Johan Ekkel van politie Ijsselland Noord en enkele aanwezige Kamper politici.

Bekijk de video hierboven in de player.
Een bijdrage van Rudi Last en Gert Bartelink

Burgemeester Koelewijn vertelde voor de ongeveer 100 aanwezigen waarom er is besloten voor opvang in sporthal de Reeve en welke maatregelen er getroffen zijn om alles in goede banen te leiden. Koelewijn benadrukte dat “alles in een stroomversnelling kwam”. Het betreft vluchtelingen die al op 3 tot 4 plekken geweest zijn en dus niet ‘nieuw’ zijn in in Nederland. “Ze zijn al langer bij elkaar en hebben nog nergens voor ‘problemen’ gezorgd”, aldus Koelewijn.

crisis noodopvang vluchtelingen

Koelewijn nodigt de burgers uit hun ervaringen te delen.

Update. Video aankomst vluchtelingen

Donderdagmiddag rond 17.00 uur kwamen de bussen met 131 vluchtelingen aan in Kampen. Zondag vertrekken de vluchtelingen weer. Het grootste gedeelte is van Syrische afkomst.