Video: Protestmars door het centrum van Kampen

Ruim 300 mensen protesteren samen met lokale en landelijke politici tegen uitzetting Margarita


Zaterdagmiddag liepen ruim 300 mensen vanaf het stationsplein in Kampen de protestmars door het centrum van Kampen. In de lange stoet liepen landelijke en lokale politici mee van verschillende politieke partijen.

De tocht eindigde op  het Burgemeester Berghuisplein waar Sharon Gesthuizen (2e kamerlid SP), Ruard Ganzevoort (1e kamerlid GroenLinks). Joel Voordewind (2e kamerlid ChristenUnie) en Vice-voorzitter van GroenLinks en Gertjan Kleinpaste de mensen toesprak. Vervolgens ontving Burgemeester Koelewijn de petitie met meer dan 9000 handtekeningen.

 

Bekijk hierboven de video in de player.
Een videoreportage van Gert Bartelink en Rudi Last.

 

De “Walk for Margarita” was georganiseerd door de vriendengroep van Margarita Alexandrova. Een protestloop tegen de uitzetting van de 17 jarige Kamperse die zeven jaar geleden om politieke en religieuze redenen moest vluchten uit Oezbekistan.

Onlangs besloot de rechter dat het in Kampen wonende meisje na 7 jaar terug moet naar haar geboorteland. Eerder deze week werd bekend dat burgemeester Koelewijn staatssecretaris Dijkhoff verzocht het besluit om Margarita en haar moeder Irina uit te zetten, te herzien.

Teken hier de petitie tegen de uitzetting van Margarita – margaritamoetblijven.petities.nl
protestmars door centrum van kampen


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*