(Video) Rijvaardigheidstoets senioren

78 deelnemers testen kennis en rijvaardigheid

Donderdagavond gaf wethouder Veldhoen het officiële startsein voor de rijveiligheidstoets voor senioren.

In het stadhuis van Kampen kwamen ruim 70 (grotendeels) senioren bijeen om hun kunnen wat betreft rijvaardigheid en kennis op te frissen. Dit jaar is het voor de derde keer dat de gemeente Kampen de rijveiligheidstoets organiseert

Aan de hand van een 25 tal vragen werd de deelnemers diverse verkeerssituaties voorgelegd waar antwoord op moest worden gegeven. Nadien werden de vragen nog eens doorlopen en zo nodig de situatie aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Diverse ‘oooh’ momentjes passeerden de revue en een enkeling vroeg zijn buurman om raad.

Vrijdag gaan de senioren in twee ploegen met 13 onafhankelijke rijschoolhouders een uur op pad om te kijken wat de problemen of knelpunten zijn. Nadien zal er een theorie examen(tje) afgenomen worden. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig om te kijken of men een juiste houding heeft tijdens het rijden en zal er een ogen en gehoortest worden afgenomen. Een plaatselijke autodealer zal laten zien welke moderne snufjes het autorijden van nu een stuk gemakkelijker of aangenamer maken.