woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVideo - Start aanleg wijkpark Onderdijks

Video – Start aanleg wijkpark Onderdijks

-

START VAN DE AANLEG VAN EEN WIJKPARK

De Kamper woonwijk Het Onderdijks krijgt dit jaar, centraal in de wijk gelegen, een wijkpark. Vanmorgen werd het startsein gegeven voor de inrichting van het park, door de aanleg van een klimaatbosje. Wijkwethouder Martin Ekker en enkele leerlingen van basisschool Het Stroomdal plantten om 10.30 uur vijf walnotenbomen, die tezamen een klimaatbosje vormen.

Een klimaatbosje staat symbool voor de klimaatsverandering en de grote compensatiebossen en bestaat altijd uit walnotenbomen, geplant in een driehoeksvorm.

Duurzaamheid en Groen zijn twee van de speerpunten van Het Onderdijks. Op verschillende manieren wordt hier aandacht aan besteed in de ontwikkeling van de woonwijk. Het is bijvoorbeeld zichtbaar in de zogenoemde wadi’s in de wijk die het regenwater langzaam afvoeren naar watergangen waardoor het water opgenomen wordt in het grondwater. De aanleg van een klimaatbosje centraal in de wijk, is een volgende stap in de uitwerking van deze uitgangspunten.

In de loop van het jaar wordt het park verder ingericht. Onder andere via facebook.com/hetonderdijks zijn de ontwikkelingen te volgen.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen