Video: Stremming Stadsbrug Kampen stoort velen

Omrijden voor sommigen ‘een brug te ver!’


Sinds maandagmiddag half vijf is de stadsbrug van Kampen gestremd voor al het verkeer.

Een hardnekkige storing zorgde er voor dat de brug niet meer omhoog of omlaag kon. Ook de slagbomen konden niet meer omhoog. De aanwezige verkeersregelaars kregen daarom te maken met veel teleurgestelde mensen die graag de oversteek wilden maken en nu om moesten rijden via de Molenbrug.
Jammer genoeg kregen de verkeersregelaars ook te maken met een stel agressieve jongeren die helemaal geen begrip hadden voor de situatie. Gelukkig konden de meeste mensen wel begrip opbrengen en reed iedereen (zelfs de fietsers) braaf om, of keerde huiswaarts. De meeste mensen die te voet waren vroegen zich wel af waarom er niet direct pendelbussen werden ingezet, omdat de storing zich in de spits voordeed en er veel mensen gebruik moesten maken van de trein.

Update 1:
Om 21:15 waren er nog steeds drie monteurs in touw om de storing te verhelpen. Op dit tijdstip is het nog steeds niet duidelijk wat de storing veroorzaakt heeft.

Connexxion heeft vanaf maandagavond 21:30 een pendelbus ingezet om treinreizigers vanaf het station naar de andere kant van de Stadsbrug te brengen. Deze bus pendelt tot de laatste trein vertrokken is. Als de storing dinsdagmorgen 06:00 nog niet verholpen is dan rijdt er ook een bus vanaf Cafe de Unie

UPDATE 2
Vanaf 22.00 uur kunnen fietsers en voetgangers weer over de Brug. Automobilisten moeten nog even geduld hebben.

Update 3:
22.30 uur Woordvoerder van de Gemeente Kampen meldt dat de storing is verholpen. De brug is weer open voor al het verkeer.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*