Video in strijd tegen aanvliegroute

Inwoners Wilsum luiden de noodklok

Inwoners van Wilsum blijven actie voeren tegen de aanvliegroute van vliegtuigen boven hun gebied. In een video roepen zij op om samen met de inwoners van Wilsum in actie te komen door de video te delen via de Social media.

Wilsum ligt op een nieuwe aanvliegroute van Lelystad Airport. Het vliegveld heeft plannen voor uitbreiding en de Wilsummers verwachten dat er daardoor meer laagvliegende toestellen over hun dorp komen.
Boven Wilsum wordt de landing van de vliegtuigen al ingezet en dat veroorzaakt, behalve veel geluidshinder, ook schade aan de flora en fauna rond Wilsum. De natuur in dit gebied is onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De inwoners maken zich ernstig zorgen over de verwachte toename van de geluidshinder en de gevolgen voor de natuur en zijn daarom een actie gestart. Met de petitie willen de inwoners een signaal geven aan de Burgemeesters en wethouders dat snel handelen noodzakelijk is. Samen staan we sterk is hun motto!

marieke Hiemstra

Marieke Hiemstra – Actievoerder: “Wil je ons steunen door het filmpje te delen en zoveel mogelijk mensen te laten delen. Voor de natuur en tegen laagvlieg route B⛔️✈️ Lelystad AirPort 💪🏻 samen staan we sterk in kampen voor Overijssel, Gelderland en Flevoland!”