Vier mega kwalificaties voor KV Skonenvaarder !

kwalificaties KV Skonevaarder2

Kampen – Vier ploegleden uit de landelijk sterk presterende wedstrijdploeg van KV Skonenvaarder uit Kampen wisten zich (recent) te kwalificeren voor deelname aan het landelijk winter trainingsprogramma Beloften 2015.

Dit is voor talentvolle jeugdleden de eerste stap naar de Top van de discipline Kanosprint binnen de kanosport; een van de twee Olympische kanodisciplines. Samen met negen andere talentvolle kanosprinters uit Nederlandse verenigingen startten zij op zaterdag 25 oktober met de eerste training ‘op het land’.

De junioren B Huub van der Gulik, Marit Kattenberg, Jennely Bos en Koen Brinkman zetten hun hakken stevig in het zand en ondergingen diverse tests. Het was ook afzien op De Kruisberg in Heemstede, een pittige trainingslocatie die in 14 twee-wekelijkse trainingssessies wisselt met de nog meer weerspannige Drunense Duinen.

Het wordt de beloften niet makkelijk gemaakt. De kano wedstrijdsport is in Nederland een kleine sport, een die qua training en wedstrijden ongekend zwaar is maar bijzonder leuk! Deze sport verbroedert. Zo ontstaan er veel landelijke, Europese en mondiale vriendschappen voor het leven!

kwalificaties KV Skonevaarder
Op de foto vlnr: Huub van der Gulik, derde van links Marit Kattenberg, Jennely Bos en Koen Brinkman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*