Vierde Sinterklaasactie Voedselbank groot succes

Door Kim Paalman

 

Voorbereiding 2017 alweer gestart

De vierde Sinterklaasactie georganiseerd door Irma Wessels voor kinderen uit minimagezinnen was een groot succes. In totaal hebben 138 kinderen een cadeaubon gekregen met een extra cadeautje. De voorbereidingen voor 2017 zijn alweer in volle gang.

Aan tafel zit ik met Irma Wessels van Hotel van Dijk. Voor het vierde jaar op een rij heeft zij geld ingezameld voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank in Kampen. Irma: “Elk kind moet in december een Sinterklaascadeautje kunnen krijgen en het gevoel krijgen dat er aan hem of haar gedacht wordt. Ook kinderen uit minimagezinnen. Kinderen kunnen er niets aan doen dat hun ouders in deze situatie geraakt zijn.”

1380 euro ingezameld
De cadeaus waren bestemd voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Elk kind kreeg dit jaar een bon van tien euro om te besteden bij de Intertoys in Kampen. Daarnaast kregen ze nog een extra cadeautje. In 2016 is er 1380 euro ingezameld en de voorbereidingen voor 2017 zijn alweer in volle gang.

sinterklaasactie-voedselbankJam en pindakaas
Het geld voor de Sinterklaasactie wordt ingezameld middels diverse acties die het hele jaar door lopen. Zo is er een samenwerking met Kalter Aardbeien. “Wij serveren onze hotelgasten bij het ontbijt onder andere vruchtenjam en pindakaas van Kalter Aardbeien. Gasten kunnen een pot jam of pindakaas kopen waarvan de opbrengst naar de Sinterklaasactie gaat”, zegt Irma. De potjes worden tegen gereduceerd tarief ingekocht bij Kalter Aardbeien. Sam Koster die zijn maatschappelijke stage bij Hotel van Dijk loopt, heeft jam en pindakaas op het Almere College verkocht.

Kunstveilingen
Naast de samenwerking met Kalter Aardbeien werkt Irma ook samen met Christy Janssen van kunstgalerij Chic zo Arts. Mensen kunnen bieden op bepaalde werken en ook dit geld is bestemd voor de cadeaus. In augustus is er, mede dankzij Paul Reichenbach, een veiling voor het goede doel gehouden tijdens het Kamper Stripspektakel op het Koeplein. Diverse striptekenaars, waaronder Paul Geerts en Erik Heuvel stelden hun tekeningen beschikbaar. Naast de striptekeningen en het werk van Chic zo Arts verkoopt Irma ook nog foto’s van eigen hand.

Overige acties
Elk jaar staat Irma met haar zoon op de rommelmarkt die tijdens Pinksteren gehouden wordt en daarnaast verkoopt zij het hele jaar door spullen online die zij geschonken krijgt van diverse mensen. Irma staat altijd open voor ideeën en suggesties: “Basisschool Villa Nova heeft twee jaar geleden bijvoorbeeld een kerstmarkt georganiseerd en soms willen bedrijven of particulieren sponsoren. Alle kleine beetjes helpen”. Naast alle genoemde acties heeft Irma na het overlijden van haar oom zelf ook een bedrag gedoneerd om hem te herdenken.

Toekomstperspectief
Wanneer ik de vraag stel of Irma in de toekomst de voedselbank-actieSinterklaasactie wil uitbreiden, twijfelt ze. Hoewel ze wel met een aantal ideeën heeft lopen spelen zegt ze: “Ik ben een afmaker. Kijk, ik kan er natuurlijk een stichting van maken, maar hoe groter de club wordt, hoe meer vergadercultuur er komt. Ik wil gewoon kinderen een leuke decembermaand geven.” Daarnaast moet ze het ook kunnen combineren met haar werk voor Hotel van Dijk. “Het eerste jaar dat we dit deden hebben we echt speelgoed ingezameld met dertien vrijwilligers. De opbrengst bedroeg meer dan 1200 euro aan speelgoed. De Voedselbank gaf door of het voor een jongetje of meisje was en per leeftijd hebben we toen alles ingepakt. Dat was een beetje te gek, het leek net een tweede Intertoys hier. Daarom zijn we met bonnen gaan werken. Het mooie van de bonnen is dat het echt puur en alleen voor het kind is. De kinderen kunnen zelf naar de Intertoys gaan om iets te kopen”. De Intertoys zelf heeft nog extra bonnen en cadeautjes geschonken. De bonnen en cadeaus zijn vervolgens halverwege november door de coördinator van de Voedselbank opgehaald.

Wilt u bijdragen?
Heeft u nu zelf ook een goed idee waarmee er geld kan worden opgehaald voor de Sinterklaasactie, wilt u zelf geld doneren, wilt u spullen ter beschikking stellen die kunnen worden doorverkocht of heeft een ander voorstel? Neem dan contact op met Irma Wessels van Hotel van Dijk voor een ander voorstel (telefoonnummer: 038-331 4925 of via e-mail: info@hotelvandijk.nl)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673