Vincent Pollemans nieuwe dirigent van het CKSO

Vincent PollemansHet Chr. Kamper Symfonie Orkest krijgt een nieuwe dirigent: Vincent Pollemans. In september zal Vincent het stokje overnemen van Leo Torn, die dan afscheid neemt en met pensioen gaat.

Vincent (1994) volgde de afgelopen jaren de opleiding tot muziekdocent aan het ArtEZ Conservatorium, waar hij ook cursussen voor directie volgde. Deze studie is hij nu aan het afronden. Na de zomer start Vincent met een studie gericht op orkestdirectie, eveneens bij ArtEZ.

Ervaring als dirigent heeft hij opgedaan bij Apollo Goor en het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Zelf bespeelt Vincent saxofoon, klarinet en viool, waardoor het CKSO het volste vertrouwen heeft dat er veel van Vincent geleerd kan worden.

Met Vincent krijgt het CKSO een jonge, enthousiaste dirigent waarmee het orkest de komende jaren aan de slag gaat om muzikaal van zich te laten horen.

Leo Torn
Vanaf 2006 heeft Leo Torn het orkest met veel enthousiasme geleid. Onder zijn leiding heeft het CKSO de afgelopen jaren veel mooie concerten mogen geven. Veel bekende – maar ook minder bekende – muziekstukken werden gespeeld, waarbij ook regelmatig werd samengewerkt met bekende solisten.

Het afgelopen jaar mocht het CKSO haar 25-jarig jubileum vieren, wat werd gedaan met het geven van een aantal concerten onder leiding van Leo.

Het CKSO kan terugkijken op een mooie tijd onder leiding van Leo Torn!

Het CKSO
Het CKSO bestaat uit een A-orkest en een jeugdorkest. Beide orkesten spelen hun eigen repertoire, maar ook wordt er door beide orkesten samen gespeeld tijdens concerten.

Iedereen die een muziekinstrument bespeelt is welkom om mee te spelen bij een van de orkesten. Het CKSO repeteert wekelijks op donderdagavond, in het gebouw van theaterkoor Caecilia (Noordweg 94, Kampen), m.u.v. de schoolvakanties. De jeugd start om 18:00 uur, het A-orkest om 19:30 uur. Geïnteresseerde muzikanten zijn van harte welkom om eens te komen luisteren en mee te spelen.

Voor meer informatie over het CKSO kunt u terecht op onze website: www.ckso.nl. Ook kunt u ons mailen voor meer informatie: info@ckso.nl of jeugd@ckso.nl.

Zomerconcert
Eerder werd aangekondigd dat het CKSO op 2 juli een zomerconcert zou geven in muziekschool Quintus. Dit concert is verplaatst naar onze repetitielocatie, Noordweg 94. Hier bent u van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*