dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVintage schatten scoren tijdens Tweede Hanzedagen

Vintage schatten scoren tijdens Tweede Hanzedagen

-

Duurzaam winkelen en workshops centraal op 15, 22 en 29 maart

Op 15, 22 en 29 maart wordt snuffelen in tweedehandswinkels nog leuker. In de 7 Hanzesteden langs de IJssel worden op deze drie zaterdagen de Tweede Handzedagen gehouden. Creatief en duurzaam winkelen met inspirerende activiteiten. In de tweedehandswinkels worden creatieve workshops georganiseerd zoals kleding pimpen, cupcakes bakken of een boekenruilbeurs in tweedehandsboekenwinkels. Met de Tweede Handzedagen stimuleren we hergebruik en het bezoek aan de Hanzesteden.
Feestelijke opening in Kampen door Wethouder Martin Ekker
Op zaterdag 15 maart wordt het evenement om 12.00 uur feestelijk geopend bij de Kringloop in Kampen. Volg een workshop cupcakes bakken onder de klanken van DJ Second Herrie die tweedehands plaatjes draait. De eerste gebakken en gedecoreerde cupcakes worden overhandigd aan Wethouder Martin Ekker. Verder kunt u deze dag meubels en kleding pimpen en meer…
Doe samen inspiratie op om afgedankte, door uzelf meegebrachte kleding nieuw leven in te blazen bij tweedehandswinkel ‘Fair and Share’ of volg een workshop kussens maken voor de kinderkamer of creëer een hippe sjaal van tweedehands stoffen. Doe mee met de workshop textiel in Hasselt bij Kringloopcentrum ‘de Groene Cirkel’, waarbij restanten van de winterkleding van afgelopen jaar worden gerecycled tot nieuwe items.

Nog meer leuks
Op 22 en 29 maart zijn de tweedehandswinkels in de Hanzesteden ook meer dan een bezoek waard.
Maak een tas van je oude spijkerbroek of van je sok een pop bij ‘Waypoint’ Kampen. Altijd al een nieuw kastje willen hebben maar geen zin om deze nieuw te kopen. Buiten de Vesting laat zien hoe zij van oud materiaal meubels maken en welke materialen daar geschikt voor zijn. Bij de Paddestoel in Hasselt kunt u uw aankopen pimpen met leuke strijkemblemen en textielstiften.
Kijk voor alle activiteiten en tweedehandzewinkeltjes die meedoen op www.hanzesteden.info of download de Hanzesteden App.
Hergebruik
In Nederland produceren we zo’n slordige 500 kilo afval per persoon per  jaar. Gelukkig wordt een groot deel van dit afval gerecycled. Hergebruik van producten is echter een nog beter alternatief dan recyclen. Met hergebruik voorkomt u dat goede spullen onnodig weg gegooid worden. Wat voor de één onbruikbaar is kan voor de ander een juweeltje zijn! Met de Tweede Handzedagen laten we zien dat hergebruiken niet alleen erg leuk is maar ook duurzaam en goed voor de portemonnee.
Organisatoren
Natuur en Milieu Overijssel is samen met Hanzesteden Marketing  initiatiefnemer voor de organisatie van het nieuwe evenement ‘de Tweede Handzedagen’. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ROVA, gemeente Zutphen, gemeente Deventer, gemeente Zwolle, gemeente Kampen, Provincie Overijssel en Cos Gelderland.

Tweede Handzedagen

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen