De Vlag van Kampen

De Vlag van Kampen brengt mensen met verschillende (muzikale) achtergronden samen

Zaterdag 28 mei vindt de eerste editie van De Vlag van Kampen plaats. Dit is een nieuw tweejaarlijks muziekevenement waarbij verenigingen strijden om De Vlag van Kampen, een bijzondere wisseltrofee. Echter, de organisatie heeft dit evenement vooral bedacht om mensen met verschillende (muzikale) achtergronden samen te brengen en uitwisseling te stimuleren.

Vlag van KampenHet deelnemersveld is zeer gemêleerd en maakt het ook voor de bezoeker een zere interessante dag. Zo zijn verenigingen uit de volgende disciplines vertegenwoordigd: koor, twirl, show, concert, dweil en mars. Voor al deze onderdelen zijn deskundige jury’s samengesteld, die kijken naar wat een uitvoering met hen doet (wat voel ik, wat zie ik, wat hoor ik) en daarbij nuttige tips kunnen geven.
Van 9.00 uur tot 18.30 uur is er muzikale actie in sporthal De Reeve. Tegelijkertijd vindt rond het middaguur het marsdeel in De Oudestraat plaats. In de middag is het Arie van Oortveld (kunstgrasveld achter De Reeve) ook gevuld met muziek. Alles is gratis toegankelijk voor publiek.

Om 18.00 uur wordt De Vlag van Kampen aan de winnende vereniging uitgereikt door wethouder Meijerink. De dag wordt afgesloten met een BBQ en liveband. Meer informatie en een gedetailleerd programma vindt u op de Facebookpagina van De Vlag van Kampen.