Volleyballers Reflex winnen Kamper derby

-

logo-reflex

Wedstrijdverslag Reflex Heren 1

De Reflexhal stond zaterdag in het teken van het volleybalduel tussen Reflex Kampen en Set-Up IJsselmuiden. Het publiek was in groten getale opgekomen om deze volleybalderby mee te maken. In de voorbereiding op het seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar. Toen toonde Set-Up zich de stabielere en meer op elkaar ingespeelde ploeg. Nu het echt om de punten ging bleek Reflex flinke stappen te hebben gemaakt. Set-Up werd alleen in de afsluitende bonusset een puntje gegund (3-1).

Zonder de nog altijd geblesseerde Tom Hanekamp begon Reflex met de vaste basis aan de wedstrijd. Aan het begin van de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd. De heren van Reflex wisten niet genoeg servicedruk te creëren, waardoor Set-Up relatief eenvoudig punten kon scoren. Aan de andere kant leek Set-Up in de blokkering volledig gefocust op de gevaarlijke middenaanvallers Jorn Diender en Evert de Haan, waardoor de buitenaanvallers van Reflex telkens relatief eenvoudig konden scoren tegen het een éénmansblok. Op 16-16 sloeg Reflex op de service van Ronald Buis een eerste gaatje (20-16). Deze voorsprong werd vakkundig omgezet in de eerste setwinst (25-22).

Aan de kant van Set-Up werd met een wissel aan het begin van de 2e set wat meer ervaring ingebracht. Wederom ontstond er een gelijk opgaande strijd, die gekenmerkt werd door veel servicefouten aan beide kanten. Na een prachtige middenaanval van Evert de Haan werd het 16-15. Net als in de eerste set liep Reflex daarna uit naar een kleine voorsprong (21-18). Wederom bleek de  sterke blokkering en de servicedruk bij Reflex te veel voor Set-Up, want op de service van Gerben Hendriks werd ook de winst in de 2e set binnengesleept (25-21).

Met een spelverdelerswissel probeerde de coach van Set-Up nog wat meer stabiliteit en ervaring bij zijn team in te brengen. Deze wissel leidde echter niet tot het gewenste resultaat. Aanvallend kwam Set-Up er niet doorheen en de middenaanval aan de kant van Reflex werd veelvuldig in stelling gebracht. Tevens werd de verdediging van Set-Up regelmatig met tactische ballen verrast. Reflex was op alle fronten de bovenliggende partij. Dat leidde tot zicht- en hoorbare frustratie bij Set-Up en een gele kaart voor de IJsselmuidense coach. Reflex won de set vrij eenvoudig met 25-17.

Daarmee was voor de tweede keer op rij de winst voor Reflex in een thuiswedstrijd binnen. Reflex-coach Edward Kamphuis liet in de afsluitende bonusset spelverdeler Jarno van der Weerd starten voor Jeroen van Doorne. Lange tijd leek er ook in deze set niets aan de hand, aangezien Reflex op de service van Ronald Buis een 6-0 voorsprong pakte, maar al snel kwam Set-Up toch weer op gelijke hoogte (11-11). Wederom liep Reflex uit naar een mooie voorsprong (16-11), maar het was Set-Up dat toch weer langszij kwam (18-19) en zelfs het eerste setpoint bereikte. Reflex pakte de side-out en op 22-24 was het Aron Schadé die Evert de Haan verving voor de service. Schadé serveerde Reflex terug in de set tot een stand van 24-24. Wederom kwam Set-Up op setpoint, maar deze keer werd er fout geserveerd door Set-Up. Op 25-26 was het echter wel raak voor Set-Up (25-27).