donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekVolop Activiteiten politieke Partijen in aanloop naar de verkiezingen

Volop Activiteiten politieke Partijen in aanloop naar de verkiezingen

-

 

ChristenUnie op woningtour in IJsselmuiden

Zaterdag heeft de ChristenUnie Kampen een tour in IJsselmuiden gemaakt. Jan Peter van der Sluis, Kees Posthumus, Henry de Jong en Jakob Hakvoort, allemaal woonachtig in IJsselmuiden waren aanwezig om de mogelijkheden van hun eigen dorp te bekijken. Deze rondrit is gemaakt om te laten zien dat de ChristenUnie woningbouw als één van de speerpunten ziet voor de komende jaren.
De ChristenUnie wil vaart maken met het bouwen. Het zelf bouwen waar andere partijen op doelen, moeten ze nog maar zien gebeuren. Een stem op de ChristenUnie is een stem op het mogelijk maken van wonen en leven voor jong en oud. Starters die betaalbaar hun eerste huis kunnen kopen zoals op Oosterholt-Noord of op de prachtige inbreidingslocatie bij de scholen in IJsselmuiden, waar de partij jong en oud graag ziet wonen in een prachtig hofje. De IJsselmuidenaren zouden graag meer snelheid willen maken met de locatie ‘Bakkerij’ en ‘Sonneberghkwartier’ en zullen daar de komende tijd steeds op blijven hameren.
De ChristenUnie wil naast bouwen en wonen in het dorp ook ruimte houden voor groen en recreatie, bijvoorbeeld door het prachtige Zoddepark, die momenteel gerenoveerd wordt. De ChristenUnie kiest voor doordacht bouwen en wonen, recreëren en ontspannen.

Kampen Sociaal bezoekt constructiebedrijf Corton

De eerste vier kandidaten van de politieke partij Kampen Sociaal hebben een werkbezoek gebracht aan constructiebedrijf Corton op het industrieterrein van Kampen. De vier leden werden door directeur Erwin Liefers rondgeleid door de fabriek.

Corton maakt al meer dan veertig jaar paardenstallen en hondenkennels die vervolgens over heel de wereld, van Japan tot Chili en tot Swifterbant, verkocht en geplaatst worden. Het gespecialiseerd bedrijf is door zijn kwaliteit toonaangevend in de wereld van paardenstallen waar boxen met de hand in elkaar gezet worden.

De kandidaten van Kampen Sociaal werden bijgepraat over de ontwikkelingen van de markt, de prijsverhoging van de grondstoffen en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Tweede kamerlid Suzanne Kröger komt naar Kampen


Op zaterdag 12 maart brengt GroenLinks Tweede kamerlid Suzanne Kröger, onder meer woordvoerder Lelystad Airport, een bezoek aan Kampen. Het nieuwe kabinet heeft het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport uitgesteld. Als het vliegveld open mag gaan voor grote vliegtuigen met vooralsnog maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar, dan kan dat volgens de minister niet zonder laagvliegroutes.

Een belangrijke laagvliegroute komt over de gemeente Kampen. Uitbreiding van Lelystad Airport betekent dan dat vliegtuigen straks op een hoogte van slechts 900 tot 1800 meter over onder meer Kampen, Kamperveen, Zalk, Wilsum en ‘s-Heerenbroek vliegen. Met alle overlast voor mensen en natuur die dat met zich meebrengt.
GroenLinks is faliekant tegenstander van de uitbreiding van Lelystad Airport. Suzanne Kröger: “Minder vliegen helpt tegen de opwarming van het klimaat, is veel beter voor de luchtkwaliteit en voorkomt geluidshinder. Minder vliegen is dus beter voor de gezondheid van mensen en voor de natuur. Voor korte vluchten zijn goede en snelle treinverbindingen een heel goed alternatief.”
Op 12 maart maakt Suzanne Kröger een toer langs plaatsen die onder de laagvliegroute van Lelystad Airport liggen: Lelystad, Biddinghuizen, Kampen en Zwolle. Wie met Suzanne Kröger in gesprek wil, over Lelystad Airport of over voor iedereen betaalbare verduurzaming of een ander thema is welkom tussen 14 en 15 uur in de Oudestraat, in de buurt van het Stedelijk Museum.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen