zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVoorbeschouwing AZSV – GO-AHEAD Kampen

Voorbeschouwing AZSV – GO-AHEAD Kampen

-

Afgelopen zaterdag werd er in de streeksderby tegen WHC een zeer belangrijke 4-2 overwinning geboekt. Hierdoor zijn we WHC voorbij gegaan op de ranglijst. Er werd veel veerkracht getoond want de rood gelen moesten 2x van een achterstand terug komen. Het klasse verschil tussen beide ploegen bleek over de gehele wedstrijd gezien veel te groot. WHC gaf achterin open huis en bijna elke steekpass of lange bal was een kans. Uitblinker aan Kowet zijde was Madih Doufikar met 3 doelpunten en zo kunnen de mannen van Marcel van der Steege met veel vertrouwen afreizen naar Aalten. Daar wacht de concurrent van vorig jaar (in strijdt om het kampioenschap in de 1e klasse D), AZSV.

AZSV-GA (5)
De ploeg van trainer Dennis van Toor bezet momenteel de laatste (14e) plaats in de hoofdklasse C en heeft slechts 1 puntje behaald uit 9 wedstrijden. In veel wedstrijden was men niet de mindere maar AZSV heeft ook kennis

go-ahead-kampen

gemaakt met de wetten van de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag verloor AZSV met 3-0 in Assen bij ACV maar de uitslag was niet een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Na een goede beginfase van ACV kwam AZSV ijzersterk terug en stond men 3x alleen voor doelman John Vos (die ook tot man van de wedstrijd bij ACV werd verkozen). De kansen werden echter niet afgemaakt en later in de wedstrijd kon ACV uitlopen naar 3-0. De week ervoor werd er in de 95e min ongelukkig thuis met 1-2 verloren van Berkum. De wedstrijd in Aalten a.s zaterdag zal zoals bijna elke pot in de hoofdklasse C, worden bepaald op details.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 10 jaar in competitie verband tussen AZSV en Go-Ahead Kampen:

– 9 maart 2013:
AZSV 0-0 Go-Ahead Kampen

– 6 oktober 2012:
Go-Ahead Kampen 2-0 AZSV
Jeroen van den Bosch en Jurrian Zandbergen (Kowet)

– 24 maart 2012:
Go-Ahead Kampen 2-0 AZSV
Jurrian Zandbergen en Hussein Raza (Kowet)

– 29 oktober 2011:
AZSV 1-1 Go-Ahead Kampen
Sander Morren (Kowet) en Freek Mulder (AZSV)

– 19 februari 2005:
Go-Ahead Kampen 2-1 AZSV
Ruben Palland en Rudy Spaan (Kowet) en Jeroen Beijers (AZSV)

– 18 september 2004:
AZSV 3-2 Go-Ahead Kampen
Lucas Bijker en Rudy Spaan (Kowet) en Dirk Jan Bussink, Marnix Schoppers en Reind Wissink (AZSV)

Overige wedstrijden a.s zaterdag in de hoofdklasse C:

Flevo Boys – ACV
Harkemase Boys – Berkum
Staphorst – DETO Twenterand
SVZW – VVOG
WHC – Drachtster Boys
CSV Apeldoorn – SC Genemuiden

Aangezien er in de hoofdklasse C 2 ploegen rechtstreeks degraderen en wij als Kowet zijnde nu op de 12e (nacompetitie) plaats staan met 9 punten kan je gerust spreken van een uiterst belangrijk duel voor beide ploegen op sportpark t’Villekamp in Aalten. Voor AZSV zal dit de laatste kans zijn om de aansluiting weer enigszins te hervinden en Go-Ahead kan bij een overwinning AZSV op 11 punten zetten en aansluiting krijgen bij de grote middenmoot. De wedstrijd zal aanvangen om 14.30 uur en staat onder leiding van dhr Sebastian van Wijk uit Nieuw Lekkerland.

Robert Hamer.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen