Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – FC Horst

FC Zutphen-GA (154)

Door; Robert Hamer

Go-Ahead Kampen boekte afgelopen zaterdag een knappe 1-5 overwinning bij FC Zutphen. Het was na de winterstop alweer de 4e zege en het begint steeds beter te draaien bij de rood-gelen. Door de 2e overwinning op rij staan we nu op de 7e plaats, maar de verschillen zijn klein. De absolute architect van het huidige elftal is in mijn ogen Murat Acikgoz. Het is een genot om naar deze klasbak te kijken.

Langzamerhand komen steeds meer jongens op het gewenste niveau en dat is voor iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt goed om te zien. Jan Korte zei na afloop: ‘’Op voorhand was dit een cruciaal duel. De 3 punten zijn dan ook heel welkom. De opdracht was om geduld te hebben en ruimte te creëren achter hun verdediging. Dat is goed gelukt en we hebben weer veel kansen gecreëerd. In 2015 doen we het wel goed, maar ik ben nog niet tevreden en we zijn ook nog absoluut niet veilig.’’ Zaterdag volgt wederom een belangrijke finale in strijdt om handhaving. FC Horst komt namelijk op bezoek in Kampen.

De ploeg van trainer Etie Jansen is terug te vinden op de 10e plaats met 24 punten uit 21 wedstrijden. FC Horst heeft dit seizoen als doelstelling om zich te handhaven in de 1e klasse D. Men staat maar 1 punt boven de streep en dus is het nog allerminst zeker dat er ook volgend jaar in de 1e klasse wordt geacteerd. Het is een hard werkend team met een prima doelman (Valentijn Wellenberg) en een goede spits (Rocco Keizer). De 26 jarige aanvaller kwam in de zomer van 2013 over van VVOG en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Horst. Dit seizoen staat zijn teller alweer op 12 treffers. Vandaag (maandag 7 april) speelde FC Horst thuis met 1-1 gelijk tegen Nunspeet.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen FC Horst en Go-Ahead Kampen:

– 22 november 2014:
FC Horst – Go-Ahead Kampen, 4-1
Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en 2x Ricardo Keizer, Ricardo Vliek, Miquel Welles (FC Horst)

– 9 april 2011:
FC Horst – Go-Ahead Kampen, 1-0
Eigen doelpunt Arjan van Keulen (FC Horst)

– 9 oktober 2010:
Go-Ahead Kampen – FC Horst, 3-1
Jeffrey Klein, Danny Pruim, Revelino Sabono (Go-Ahead Kampen) en Ruud Cuntz (FC Horst)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* DOS Kampen – Nunspeet
* ASC Nieuwland – KHC * DETO Twenterand – Berkum
* ASV Dronten – SDV Barneveld
* Sparta Enschede – Vroomshoopse Boys
* FC Zutphen – DOS’37

Dit is een cruciaal duel voor beide ploegen om nacompetitie te ontlopen. Het verschil is slechts 2 punten in het voordeel van de rood-gelen. Na 2 uitoverwinningen tegen koploper DOS’37 (0-2) en FC Zutphen (1-5) is het de vraag of Go-Ahead de prima vorm op ons eigen Sportpark Middenwetering kan gaan voortzetten. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de ervaren arbiter Wilco Jansen uit Zwolle. Tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*