VoorleesExpress Kampen zoekt enthousiaste vrijwilligers

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Kampen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag willen gaan.

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. Het plezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk! De VoorleesExpress Kampen is op zoek naar vrijwilligers voor de periode februari tot en met juni 2017.

Aan de slag als voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste dag en tijd. Tijdens het voorleesseizoen wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en het uitzoeken van passende materialen.

Aan de slag als coördinator
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via voorleesexpress@bibliotheekkampen.nl
Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl. De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Overijssel uitgevoerd door de Bibliotheken.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*