Voormalig Wit-Blauw/Green Organics speler, Yvo de Vries, geselecteerd voor Oranje U17

 

Yvo de Vries is door bondscoach Barry Schep voor het eerst opgeroepen voor het Nederlandse korfbal team onder de 17 jaar.
De 15-jarige Kampenaar, die begon bij Wit-Blauw/Green Organics, is bij Dos ‘46 bezig aan een goed seizoen. Daarnaast had hij een sterk optreden bij de Korfbal Challenge in Rotterdam met RTC Oost. Dit heeft nu dus geresulteerd in een uitverkiezing voor Oranje U17.

De Vries is blij met de selectie voor Oranje U17: “Het toernooi verliep goed. Ik ben blij dat ik mee mag draaien bij Oranje. Het is een zogenaamde stage, dit komt doordat ik nog jong ben ten opzichte van de andere spelers. Maar ik doe wel aan alles mee, trainingen en oefen¬wedstrijden. Helaas mag ik nog niet op het veld staan met de echte wedstrijden (U17 WK 2020). Maar dat komt vanzelf. Ik vind het al mooi dat ik zo er bij kan zijn en langzaam aan alles kan wennen.”

Wit-Blauw/ Green Organics is blij dat nu het 4e talent die bij Wit-Blauw de korfbal carrière is begonnen en richting Oranje gaat. “Harjan Visscher draait natuurlijk al een tijdje mee met de wereldtop. De eerste 2 die naar Oranje mochten waren Jacky en Henk-Jan van de Wetering in de jaren ‘80.
Wij zijn erg blij voor Yvo dat ook hij nu langzaamaan mag gaan ruiken aan de wereldtop bij de jeugd U17. Het is natuurlijk jammer dat deze 2 niet meer bij ons spelen maar om het beste uit jezelf te halen moet je soms verder kijken dan je eigen vereniging en wij ondersteunen spelers daar graag bij. We zien beide mannen nog regelmatig bij wedstrijden van ons dus zo snel zullen ze Wit-Blauw niet vergeten.”

Vier spelers van Dos’46 in Oranje U17.
Naast Yvo de Vries zijn er nog 3 spelers van Dos’46 geselecteerd. Te weten Ceren Wonink, Luuk Montange en Jorne van der Zee. Zij zullen op 27 en 28 juni in Eindhoven mee doen aan U17 Korfball World Cup 2020. De Vries zal dus nog even moeten wachten voordat hij zijn officiële debuut mag maken.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*