Voorrondes Cruyff Courts 6 Vs. 6 succesvol verlopen

SAM_0527

KAMPEN- De voorrondes voor de Stadsfinale, dat wordt georganiseerd door de buurtsportwerkers van Stichting Welzijn in Kampen (SWIK) in combinatie met de Johan Cruyff Foundation, zijn succesvol verlopen. Het jaarlijkse Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi in de gemeente Kampen is al weer 5 voorrondes verder en het plezier tijdens de voorrondes was grandioos.

SWIK organiseert dit jaar al voor de achtste keer op rij het voetbaltoernooi. Ieder jaar gaan de buurtsportwerkers met hun stagiaires de scholen in om het toernooi aan te kondigen en te promoten. Hierdoor zijn alle kinderen van de basisscholen weer super enthousiast en kan het toernooi niet vroeg genoeg beginnen.

Dit jaar worden de voorrondes en stadsfinale georganiseerd vanuit het Community Program van de Cruyff Foundation. 9 Jongeren tussen de 13 en 17 jaar organiseren daarbij zelf de stadsfinale en hebben zij verschillende taken uitgevoerd tijdens de voorrondes. Hierbij kun je denken aan een wedstrijd fluiten, het omroepen van wedstrijden, de wedstrijdtafel beheren maar er ook er voor zorgen dat er naast het voetbaltoernooi voldoende vermaak is. ‘’ Het enthousiasme rondom het veld is net zo groot als het enthousiasme in het veld waar word gevoetbald ” aldus medeorganisator van het Community Program Britte Heijne.

De organiserende jongeren worden tijdens deze voorrondes en stadsfinale overigens ondersteund door de buurtsportwerker.

Woensdag 1 april zullen de finalisten van de voorrondes strijden om kampioen van Kampen te worden en uiteindelijk op woensdag 8 april de gemeente vertegenwoordigen in Heereveen. Hier wordt namelijk de regionale finale gespeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*