Voorstelling De Kleine Komedie over Alzheimer

Zin in een avondje toneel? De Kleine Komedie speelt op zaterdagavond 2 maart een eigen geschreven stuk “FLARDEN” in de stadsgehoorzaal. Na afloop maakt Marcel Kalter er weer een feestje van in de foyer. Kaarten zijn €10,00 per stuk en zijn vanaf maandag 18 februari te verkrijgen aan de kassa.

Theo Duynstee is een gepensioneerd en bovendien zeer geslaagd zakenman. Als, na een veertigjarig huwelijk, zijn vrouw overlijdt, brengt het buitenhuis waarin zij woonden hem teveel droevige herinneringen. Hij besluit te verhuizen naar een appartement in de stad. Hij heeft het daar naar zijn zin, kan goed opschieten met Elsa, zijn nieuwe buurvrouw. Kortom: het stadsleven bevalt hem uitstekend. Maar hij merkt dat hij zich steeds vaker in de war voelt en dingen vergeet. Het zal toch niet……

Zijn zus Martha, die ook in de stad woont, komt af en toe langs om te kijken hoe het gaat. Zij is getrouwd met Peter, een man bij wie het zakendoen nog niet zo wil lukken. Hun zoon Chiel is een maatje van Theo. Theo heeft zelf geen kinderen. Ze hebben veel samen geklust en in de tuin gewerkt. Nu schaken ze nog samen en hebben leuke gesprekken. Wanneer Chiel, die journalistiek studeert, zijn scriptie wil schrijven over de Afrikaanse Nigerdelta, volgen er onverwachte ontwikkelingen.

De ziekte van Theo ontwikkelt zich verder en brengt hem vaak tot wanhoop. Zijn zus dringt aan zijn mantelzorger te worden. Dit ten koste van Elsa, die hem tot dat moment zo veel mogelijk hielp. Het verhaal kent zijn onvermijdelijke voortgang, maar waarheen ……..?

De “Kleine Komedie” wenst u een fijne toneelavond toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*