Voorzitter Bert Hofman zwaait na twaalf jaar af

“Doel Sail Kampen bereikt”

KAMPEN – Voorzitter Bert Hofman neemt afscheid van Sail Kampen. “Het doel om binnen vijf edities tot een landelijk evenement uit te groeien, is bereikt”, aldus Hofman. De organisatie gaat op zoek naar een opvolger.

Bert HofmanHofman was twaalf jaar bestuurslid, waarvan elf jaar voorzitter. Onder zijn leiding groeide Sail Kampen uit tot een landelijk evenement. Volgens Hofman is het doel bereikt, dat bij de oprichting van Sail Kampen in 2001 werd vastgesteld. “Binnen vijf edities moesten wij uitgroeien tot een landelijk evenement. Gezien de bezoekersaantallen en landelijke media-aandacht is dat gelukt. Daarom is het nu tijd om afscheid te nemen.”

Hofman kijkt terug op een fantastische tijd, maar geeft toe dat het evenement de wind niet altijd in de zeilen heeft gehad: “In 2001 werd Sail Kampen afgezegd vanwege de MKZ-crisis; een politieke discussie over een kermis op zondag deed burgemeester Oosterhof zes jaar later bijna opstappen en de laatste editie ging gepaard met een flink financieel tekort vanwege tegenvallende parkeeropbrengsten.

Hofman: “De tegenvallers wegen echter niet op tegen de successen. Sail Kampen is niet meer weg te denken uit de regio. Voor de promotie van de stad heeft het evenement een geweldige economische waarde. Dat is allemaal tot stand gebracht door een team van fantastische vrijwilligers en met beperkte financiële middelen.”

Het bestuur zoekt een waardige opvolger van Hofman. Die zal leiding moeten geven aan de volgende editie in 2018. In 2014 trok Sail Kampen 230.000 bezoekers. Een promotiefilmpje met burgemeester Koelewijn werd een wereldwijde hit op Youtube.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*