Grondbankdossier blijft hoofdpijndossier

Raadsvragen GroenLinks over vertraging van afwikkeling

veengrondVorige week is de gemeenteraad meegedeeld dat de afwikkeling van het grondbankdossier vertraging oploopt. Donderdag 1 juli werd bericht dat de gemeente meer tijd nodig heeft en de deadline van 1 juli niet haalt. De fractie van GroenLinks is hierover verrast en bezorgd. Ze heeft vragen gesteld over met name de positie van de gemeente en de financiële gevolgen.

Het grondbankdossier is een langslepende kwestie die handelt over de vele miljoenen kostende afschrijving van de gronden rondom de Zwartendijk en de Venedijk. In het verleden heeft de gemeente samen met een consortium van projectontwikkelaars grote gebieden opgekocht om die samen te gaan exploiteren. Zover kwam het niet en er werd een grondbank opgericht om gezamenlijk het miljoenenverlies te dragen.

Uiterlijk 1 juli hoopten de gemeente en Consortium De Dijken (Bemog, Bouwfonds, De Gilden, deltaWonen en Mateboer) tot een overeenkomst gekomen te zijn maar dat bleek niet haalbaar. Nu is er afgesproken om op 1 oktober te komen met een definitieve overeenkomst over de uitwerking van de afspraken. Na die datum wordt de gemeenteraad hierover pas bijgepraat. Bij de raadsfractie van GroenLinks rijzen vragen en zorgen.

grondbankdossier
Raadslid Niels Jeurink licht toe: ”Het grondbankdossier heeft een nauwe relatie met de vraag of er al dan niet gebouwd moet gaan worden in het gebied Reeve. GroenLinks wil voorkomen dat er door afspraken met projectontwikkelaars tóch weer een, al dan niet vermeende, verplichting ontstaat om in het gebied te bouwen, met alle financiële en juridische risico’s van dien.” Op de website van de Kamper GL-afdeling zijn de vragen op een rijtje gezet (zie hieronder).

Zie voor meer informatie:
Vragen van de GroenLinks-fractie over het grondbankdossier
Kampen sluit overeenkomst met consortium


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*