Vragen in Kamper raad naar aanleiding massale vechtpartij

De fractie van de VVD heeft tijdens de raadsvergadering van donderdagavond vragen gesteld over de massale vechtpartij die afgelopen weekend plaatsvond in de binnenstad van Kampen.

politieDe vlam sloeg in de pan toen een inwoner van Harderwijk een blikje frisdrank naar de politie gooide en de politie de man wilde aanhouden. Direct escaleerde de situatie waardoor men versterking vroeg aan omliggende korpsen. Op de vraag van mevrouw Pelleboer van de VVD of men tijdig heeft kunnen opschalen met de uitbreiding van extra politie inzet en assistentie in de regio antwoordde Burgemeester Koelewijn dat dat zeker het geval was.

Ook was de VVD fractie benieuwd wat de effecten zijn geweest van de in de Kamper binnenstad geïnstalleerde camera’s en of deze hebben toegedragen tot meer aanhoudingen. Volgens Burgemeester Koelewijn kon men door de beelden in een vroeg stadium al aan zien komen dat er “iets broeide” tussen bepaalde groepen op straat. Voor de politie was dit aanleiding om een waarschuwing te laten uitgaan naar de omliggende korpsen om eventueel snel aanwezig te kunnen zijn mocht er een beroep gedaan worden op hun hulp. De opschaling was (nadat de situatie escaleerde) een fluitje van een cent want binnen de kortste keren waren de agenten uit Hasselt, Zwolle en Steenwijk hier aanwezig.

Volgens Koelewijn zijn de beelden van de camera’s veilig gesteld en worden deze momenteel geanalyseerd. Als blijkt dat er strafbare feiten zijn begaan dan worden alsnog mensen aangehouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*