Vrienden hondentrainster starten petitie en willen gesprek met de burgemeester

Foto gemaakt door Annette Hagemeijer

Vrienden van de Care 4 dogs eigenaar en hondentrainster Suzanne de Haan uit IJsselmuiden zijn een petitie begonnen. In maart heeft zij opnieuw een vergunning aangevraagd die volgens haar aan alle eisen voldoet die de gemeente hier voor eist.  Eind april kreeg ze echter een mail van de gemeente dat ze nog maximaal anderhalve maand geduld moet hebben.  In deze video legt zij zelf de situatie uit. 

De hele situatie is voor vrienden reden een petitie te starten.  De vrienden hebben de petitie opgezet om Suzanne en haar team hun steun te betuigen. Ook willen ze een gesprek met de burgemeester.

‘Wij als vrienden van Care 4 Dogs willen uitleggen waarom wij een petitie zijn begonnen voor Suzanne en haar team, maar natuurlijk voor al die andere mensen die afhankelijk zijn van haar zorg en diensten”, aldus een ingezonden brief aan onze redactie

“Suzanne heeft gemiddeld op een doordeweekse dag tien honden, één uur, voor de uitlaat. En volgens de regels mag je dat acht uur per dag doen! Maar dat is niet eens het geval, het is niet eens praktisch haalbaar! Hier is de vergunningsaanvraag ook niet op gebaseerd.  Ook is er vier keer een verslag gemaakt door een controlerende handhaver, en alle vier de keren geen overdreven geluid, niet één keer tijdens de controle! Suzanne hoorde pas achteraf van deze bezoeken van de handhaver, dus ze kon hier ook niet op anticiperen. Dat betekent dus dat deze bevindingen van de handhaver zuiver zijn.”

“Wel zijn er veel andere geluiden te horen. Boerenerf geluiden, op de achtergrond een tractor, vogels die fluiten en het suizen van de bomen. Dit leest toch niet als overlast?! Ook de (illegale) manege in de buurt maakt veel lawaai door het schreeuwen van aanwijzingen tijdens een paardrijles. Ook wordt er geconstateerd dat er veel geblaft wordt in de buurt, maar dit komt weg bij aangrenzende buren en niet bij Care4Dogs vandaan.”

Suzanne voelt zich enorm gesteund door alle positieve reacties, die ook te lezen zijn bij de petitie. Nu maar hopen dat het uitstel van zes weken korter is dan de gemeente aangeeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*