Vriendengroep Margarita doet oproep aan staatssecretaris Dijkhof

‘Kom en overtuig uzelf!’

Afgelopen dinsdag is staatssecretaris Klaas Dijkhoff door de vriendengroep van Margarita Alexandrova uitgenodigd om kennis te maken met hun vriendin. Ze hebben hem per brief een uitnodiging gestuurd.

Eerder schreef de vriendengroep ook al een brief aan de staatssecretaris. Dit was een verzoek om af te zien van het besluit om hun 17 jarige vriendin uit te zetten naar Oezbekistan.

‘’Wij maken ons écht zorgen over haar toekomst, nu onzekerheid en slapeloze nachten toenemen.’’ luidt de bezorgdheid van de vriendengroep.

De vriendengroep nodigt de staatssecretaris uit om persoonlijk kennis te komen maken met Margarita. ‘’Het lijkt ons enorm moeilijk om een beslissing te nemen over iemands toekomst, iemands leven, zonder diegene ooit gesproken te hebben.’’ schrijft Gerrit-Jan Merkus van de vriendengroep in de brief. ‘’Wij willen laten zien dat zij gewoon een onderdeel is van onze samenleving. Wij willen haar niet missen’’

De vriendengroep hoopt dat de staatssecretaris een bezoek brengt aan Margarita, voordat hij het oordeelt velt over haar toekomst.

KampenOnline maakte eerder videoreportages over Margarita en haar vriendengroep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*