Burg. Koelewijn biedt geïnteresseerden ‘Vrijdagspreken’ te leen aan

Burgemeester Koelewijn heeft van de Islamitische Stichting Nederland (Hollanda Diyanet Vakfi) een exemplaar ontvangen van ‘Vrijdagspreken’. De Burgemeester biedt dit boek te leen aan voor een ieder die wil lezen wat er zoal besproken wordt in moskeeën.

vrijdasprekenIedere vrijdag komen moslims samen om het belangrijkste wekelijkse gebed te verrichten. Het is een gebedsdienst welke wekelijks verricht wordt, waarbij de mensen elkaar voor en na het gebed ontmoeten en bijkletsen of met elkaar over belangrijke zaken praten. De Imam begeleidt het gebed en als vast onderdeel houdt hij tijdens dit gebed een preek.

De Islamitische Stichting Nederland heeft de afgelopen jaren deze preken verzameld, gebundeld en nu gepubliceerd en is verheugd en ‘gematigd’ trots op deze publicatie en hoopt hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het bestrijden van de vaak irrationele en negatieve beeldvorming rondom haar moskeeën.

Mocht u het boek willen lezen, dan kunt u zich via Twitter melden bij Burgemeester Koelewijn (@bortkoelewijn) of neem contact op met onze redactie, dan zorgen wij er voor dat uw verzoek bij de burgemeester terecht komt.

vrijdagspreken2