donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVrouwen in de gemeenteraad

Vrouwen in de gemeenteraad

-

De Partij voor Betaalbare Betrouwbare Overheid ervaart het als een probleem dat er in de raad zo weinig vrouwen vertegenwoordigd zijn. Vrouwen kunnen zeker hun waardevolle bijdrage leveren in het gemeentebestuur. Zeker nu de drie decentralisaties op de gemeente afkomen. De Jeugdzorg, de WMO en de Participatiewet, etc. worden onze taak. Dus veel extra gezondheidszorg. Een beleidsterrein waar de PBBO zeker veel aandacht aan wil geven.

Vrouwenraad
Rond de zomervakantie heeft de Vrouwenraad Kampen een enquête naar de partijen gestuurd. De uitslag van deze enquête stelt ons teleur. Dat de SGP niet warm loopt voor extra vrouwen in de raad, kunnen we nog volgen. Reacties uit andere partijen waren ook niet hoopgevend. De PBBO wil dat anders. We wachten bewust nog even met het vaststellen van de kandidatenlijst.

Opinie artikel Vrouwenparticipatie
Op onze website pbbonl.webklik.nl hebben we een opinie artikel over vrouwenparticipatie geplaatst.

Een goede mix
Binnen organisaties waar mannen en vrouwen samenwerken binnen het arbeidsproces is er meestal een betere samenwerking. Het is waardevol wanneer vrouwen hun inbreng hebben. In het politieke proces minder de cijfers en meer de totale samenhang van beleidsterreinen. De laatste jaren was het in Kampen te veel Ruimtelijke Ontwikkeling. Te technisch. Door de drie decentralisaties eindelijk weer eens meer aandacht voor het sociale vlak.

Kans voor u?
Kortom dames, we hebben nog plaatsen over die bewust nog niet zijn ingevuld. Helpt u aan een andere, betere sfeer in de raad?

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen