VSW – S.V. ZALK 4-3

Zaterdag 8 november moest Zalk uit naar het, voor Zalk ten minste, lastige VSW uit Windesheim. Zalk heeft het daar traditioneel moeilijk en dat zou dan ook vandaag weer blijken. Stephan van Ommen en Carsten Esselink waren wegens blessures niet bij. Gelukkig kon Michel Hamer, na een aantal weken blessureleed, weer bij de selectie aanhaken. Dat betekende helaas voor Gernald Kanis dat hij naar het tweede moest. Jammer, want hij stelt zich altijd erg positief op, heeft alleen het teambelang voor ogen en cijfert zichzelf weg. Een voorbeeld voor anderen en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Na het verdienstelijke gelijke spel vorige week tegen Swift ’64, reisde Zalk vol goede moed af naar Windesheim. Er was de voorafgaande week goed getraind en het zelfvertrouwen was aanwezig. Daarbij nemend dat een overwinning noodzakelijk is om bij te blijven bij de bovensten, waren er dus voldoende ingrediënten voor een goede wedstrijd met een goed resultaat.

Zalk begon ook goed aan de wedstrijd. Zetten vanaf het begin VSW onder druk en gaf weinig ruimte weg. In eerste instantie leverde dat nog niet echte kansen op, maar er waren wel mogelijkheden die helaas niet goed uitgespeeld werden. VSW had veel geluk en de keeper hield hen wel degelijk in de wedstrijd. Soms kwam VSW er gevaarlijk uit, maar wist niet om te gaan met de geboden kansen, tot vlak voor rust. VSW kreeg een vrije trap, welke door de verdediging van Zalk niet goed werd verwerkt en in de rebound door de spits van VSW werd binnengeschoten. Daar waar iedereen dacht met een 0 – 0 te gaan rusten, pakte dat toch anders uit. Dat komt dan natuurlijk op een slecht moment en dan is het zaak het in de rust om te zetten en trachten de koppies weer de goede kant op te krijgen. Daar zal zeker aan gewerkt zijn, maar bij het begin van de tweede helft was de aandacht er nog niet bij. Gelijk vanaf de aftrap deed VSW een doelpoging. Jim stond nog te ver voor zijn doel en zo liet VSW gelijk de 2 – 0 aantekenen. Dan weet je dat het de rest van de tweede helft erg moeilijk gaat worden. Zalk probeerde opnieuw de wedstrijd in handen te krijgen door VSW meer onder druk te zetten. Dat lukte gedeeltelijk. Na ca. 10 minuten in de tweede helft werd Gert Jan Klein vervangen door Michel Hamer, een verdediger voor een aanvaller. Dat pakt eigenlijk direct goed uit, want kort daarna maakt Gerben Hamer de 2 – 1. In Duitsland zouden ze zeggen “Anschlußtor”. Daar Zalk 1 – 1 bleef spelen, was er steeds het gevaar voor een counter en dat was nu met wat Zalk nekte. Veel mensen voor de bal en dan even de verdediging niet goed staan. VSW profiteerde daar in de 67e minuut en scoorde 3 – 1. Toch was de wedstrijd hiermee nog niet gedaan, al dacht VSW van wel. In de 67e minuut stond Sander Vinke, na een goede aanval over links, op de juiste plaats en maakt de 3 – 2. Nog steeds was er van alles mogelijk. Het ontbrak Zalk echter aan de nauwkeurigheid. Veel druk op de verdediging van VSW, maar met kunst en vliegwerk hielden zij stand. Sterker nog, uit opnieuw een counter maakten zij zelfs de 4 – 2. Zalk gaf nog niet op en in blessure tijd kreeg Zalk nog een strafschop die door Aart Schreuder werd benut, 4 – 3. De tijd daarna was echter tekort om er alsnog een gelijkspel uit te halen, waarmee de eindstand 4 – 3 bleef en VSW daarmee aan het langste eind trok. Jammer, maar voorlopig moet Zalk even in de wachtkamer.

Opstelling Zalk:                                                                         Wisselspelers:
Jim van der Wijk                                                                          Jan Dirk v Pijkeren
Ben Hofstra                                                                                  Leroy Penninkhof
Georgie Huisman                                                                         Michel Hamer
Tonko Kruize
Gert Jan Klein (57e minuut Michel Hamer)
Aart Schreuder
Sander Vinke
Gerben Hamer
Simon van Halm
Robin Haverkamp
Koen Buikema

Scoreverloop:
45e minuut 1 – 0
46e minuut 2 – 0
58e minuut 2 – 1 Gerben Hamer
67e minuut 3 – 1
73e minuut 3 – 2 Sander Vinke
88e minuut 4 – 2
90e minuut 4 – 3 Aart Schreuder

Gele kaarten:
Zalk: Gert Jan Klein
VSW: 3 x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*