Waar een klein dorp als Zalk groot in kan zijn

Dorp biedt vluchtelingen uit Oekraïne onderdak

De inwoners van Zalk voelen zich betrokken en zijn bereid om iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zo is de werkgroep “Zalk helpt Oekraïne” ontstaan.

Maandag 28 maart werden er woonunits geplaatst naast het multifunctioneel dorpshuis (MFD). De ruimtes bieden plaats aan 8 personen, 4 personen per unit. In de unit bevindt zich ook een keukentje. Overdag kunnen de bewoners van de units gebruik maken van het sanitair in het MFD en voor ’s nachts is er een toiletunit geplaatst.

Vanuit het hele dorp is met vereende krachten er voor gezorgd dat afgelopen weekend al de eerste vluchtelingen hun intrek konden nemen. Ondertussen is ook al begonnen met het plaatsen en inrichten van nog enkele woonunits.

Samenwerking

De werkgroep werkt nauw samen met de werkgroep Hulp4Oekraïne in IJsselmuiden. Vanuit daar zijn o.a. bedden en matrassen aangeleverd.
Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen kan een bezoek brengen aan de website www.hetdorpzalk.nl of via de facebook-groep “corona hulpgroepenZalk” en de faceboekpagina “Zalk helpt Oekraïne “.

Donaties
Om de vluchtelingen te kunnen huisvesten en hun te voorzien in hun eerste levensbehoeften, zullen kosten gemaakt moeten worden. Wie daar aan bij wil dragen kan een gift doneren via het rekeningnummer NL06 RABO 0325 7080 02 t.n.v. penningmeester Ned. Geref. Kerk te Zalk en Veecaten o.v.v. Zalk helpt Oekraïne

(Tekst en foto’s Ina Boom)


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.