HomeNieuwsWedstrijdverslag AZSV 3-0 Go-Ahead Kampen !!

Wedstrijdverslag AZSV 3-0 Go-Ahead Kampen !!

-

go-ahead-kampenMarcel van der Steege startte met de volgende 11 spelers:

Jasper Fix, Rienk van de Wetering, Edwin Starke, Jeroen van den Bosch, Mark Koomen, Andre Timmerman, Yoshua van Marle, Sander Morren, Hicham Ziyech, Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar

Kowet heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 3-0 te verliezen bij mede promovendus AZSV. In Aalten leek er voor de kampenaren in de beginfase niet veel aan de hand maar na de onverwachte 1-0 verdedigde AZSV de voorsprong met verve en kon het in de slotfase middels 2 counters zelfs nog uitlopen naar een ruime overwinning.

In de 1e helft werd er door de rood gelen uitstekend begonnen aan de wedstrijd.  Al na 1 minuut leek het 0-1 te worden toen Jurrian Zandbergen afspeelde op Hicham Ziyech waarna zijn kopbal belandde bij Sander Morren, maar hij kwam een teenlengte te kort om de uitstekende doelman Ruud Kempers te passeren. Na 14 minuten werd het geheel onverwacht 1-0. Het was Niek te Veluwe die met een afstand schot in de korte hoek Jasper Fix wist te verschalken. Deze voorsprong gaf AZSV vertrouwen en de thuisploeg begon beter te voetballen. Na een kleine 20 minuten was het wederom Niek te Veluwe die Jasper testte maar deze keer was de kamper doelman wel attent. De uitblinkende linksbuiten van AZSV was een grote plaag voor rechtsback Rienk van de Wetering en telkens wanneer hij naar binnen dribbelde werd het gevaarlijk. Na 33 minuten leek te Veluwe de 2-0 te scoren maar de bal belandde tegen de binnenkant van de paal en daar kwam Kowet heel goed weg. Rust 2-0.

In de 2e helft was het AZSV dat met volle overgave de voorsprong probeerde vast te houden. Na een vrije trap van Sander Morren belandde de bal bij de goed spelende Jeroen van den Bosch maar zijn kopbal ging naast. Kort daarna was het wederom Jeroen die vanaf de rand van de zestien uithaalde maar ook deze poging trof geen doel. Kowet zette AZSV in deze fase vol onder druk. Andre Timmerman brak door en werd duidelijk aangetikt maar arbiter Van Wijk uit Nieuw Lekkerland besloot om geen strafschop te geven en Andre kreeg zelfs geel voor een ‘schwalbe’. Na een voorzet van Madih Doufikar leek Jurrian Zandbergen bij de 2e paal te gaan scoren maar de bal werd voor de doellijn tot corner verwerkt. Het zat niet mee en in de 81e min diende AZSV Kowet de nekslag toe, toen een goed uitgevoerde counter de 2-0 opleverde. Weer was het Niek te Veluwe die vanaf links naar binnen dribbelde en wederom met een laag schot in de korte hoek Jasper kansloos liet. Na 89minuten maakte Robbin Thuss er zelfs nog 3-0 van toen hij een voorzet goed binnen schoot. Ontevreden keerden de meegereisde Kowet supporters huiswaarts naar Kampen. Aangezien de ‘concurrenten’ vanmiddag ook verloren, hadden we vandaag met een overwinning 3 plaatsen kunnen stijgen maar het mocht niet zo zijn. Felicitaties aan AZSV. Men behaalde gisteren de 1e overwinning van het seizoen en de vreugde bij de mannen van trainer Dennis van Toor was groot.

A.s zaterdag staat er geen competitie ronde op het programma. Kowet oefent komende donderdag om 20.00 uur tegen 1e klasser WVF uit Westenholte. Op 30 november zal de competitie weer worden hervat en dan ontvangen we op sportpark middenwetering het verrassend gestarte Flevo Boys uit Emmeloord. De ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn heeft echter in de laatste 4 wedstrijden slechts 1 punt gepakt.

14e min 1-0 Niek te Veluwe
81e min 2-0 Niek te Veluwe
89e min 3-0 Robbin Thuss