Wedstrijdverslag: KHC morst kansen en krijgt de deksel op de neus tegen HZVV

120

Op zaterdagmiddag trad KHC aan tegen HZVV uit Hoogeveen, de oude club van KHC-doelman Rodney Rosink. Met 12 punten bivakkeerde HZVV in de middenmoot, terwijl KHC nog steeds op zoek is naar de eerste overwinning in de sterke 4e divisie D. Net als in de voorgaande wedstrijden begon KHC goed, maar het verhaal van de gemiste kansen herhaalde zich.

In de openingsfase creëerde KHC voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar spitsen Boaz Smits en Walter Dias Nzasi wisten niet te scoren. Een grote kans voor Smits in de 23e minuut werd gestopt door de uitstekende HZVV-doelman, en kort daarna miste Nzasi een kans om de score te openen. In de 30e minuut leek KHC eindelijk de verdiende voorsprong te nemen, maar de bal werd van de lijn gehaald en het bleef 0-0.

HZVV had weinig in te brengen, maar kreeg vlak voor rust een uitgelezen kans om te scoren toen een aanvaller alleen op doelman Rosink afging. Tot opluchting van KHC belandde de inzet hoog over het doel.

Na de rust verloor KHC de grip op de wedstrijd. Het team leek zijn krachten te hebben verspeeld en werd slordiger in het spel. In de 49e minuut werd balverlies fataal toen HZVV plotseling in balbezit kwam en deze kans benutte om met 0-1 op voorsprong te komen, geheel tegen de verhoudingen in. De tegengoal zorgde voor frustratie bij KHC, wat leidde tot een hardere spelstijl en meer fouten.

Een harde overtreding van HZVV’s nummer 14, Jan Hup, op Boaz Smits werd door scheidsrechter Christiaan Donner onbestraft gelaten, wat tot commotie leidde. Smits reageerde fel, wat hem een directe rode kaart opleverde. Waar twee gele kaarten de situatie hadden kunnen kalmeren, kwam KHC hierdoor met een man minder te staan. HZVV profiteerde van de overtal situatie en maakte het in de slotfase af met een tweede goal, waarmee de eindstand van 0-2 op het bord kwam.

Wederom stond KHC met lege handen, ondanks een sterke eerste helft. De kansenregen werd niet omgezet in doelpunten en opnieuw gold de voetbalwet: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. KHC zal echter met vertrouwen vooruitkijken, wetende dat het beter kan.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen DETO in Vriezenveen, de huidige nummer 2 van de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm. KHC vertrekt om 12.30 uur met de bus naar Sportpark Het Midden.